Antwerpen: vuurwerk Oudjaar 2010-2011 aan Sint-Anna Voetgangerstunnel

Het eindejaarsvuurwerk verhuist.

Persbericht: Geniet dit weekend van spetterend eindejaarsvuurwerk en laatste dagen kerstmarkt
Nieuwe locatie vuurwerk : Schelde ter hoogte van de Sint-Anna voetgangerstunnel

Op vrijdag 31 december zet de stad Antwerpen om middernacht 2011 feestelijk en stralend in met het traditionele vuurwerk op onder andere de soundtrack van Zot van A. Dit jaar is er een nieuwe locatie: voor het eerst wordt het vuurwerk afgestoken op de Schelde ter hoogte van de Sint-Anna voetgangerstunnel. Voordat het vuurwerk begint, kunnen bezoekers tot 17 uur cadeautjes uitkiezen op de kerstmarkt. Wie wil kan ook nog zaterdag 1 en zondag 2 januari een origineel nieuwjaarsgeschenk op de kop te tikken op de kerstmarkt. De ijspiste blijft nog een hele week staan, schaatsen kan dus nog tot en met 9 januari.

Net zoals de voorgaande jaren luidt de stad Antwerpen het nieuwe jaar in met een vuurwerk. Dat wordt dit jaar afgeschoten op de Schelde ter hoogte van de Sint-Anna voetgangerstunnel. Vanaf middernacht schittert de Antwerpse hemel 20 minuten lang. Alles is perfect te zien en te horen op beide oevers.

De vuurwerkspecialisten van Laser Fireworks zijn 4 dagen lang bezig met de opbouw van het vuurwerk en gebruiken ongeveer 5 kilometer ontstekingskabels. Resultaat: een vurige show die de toeschouwers zal verbazen vanaf het moment dat de eerste pijl wordt afgeschoten. Ook dit keer is er weer een link met het afgelopen jaar. Daarom komt de soundtrack van de film Zot van A voor in de speellijst. Voor rolstoelgebruikers zijn plaatsen voorzien op parking 19B, naast het café Zuiderterras onder het wandelterras.

Bezoekers kunnen op vrijdag 31 december van 11 tot 17 uur terecht op de kerstmarkt, vooraleer af te zakken naar het vuurwerk. Wie nog geen nieuwjaarsgeschenk heeft, kan ook op zaterdag 1 en zondag 2 januari nog de kerstmarkt bezoeken van 11 tot 22 uur. De ijspiste blijft nog een hele week staan, schaatsen met zicht op de Schelde kan dus nog tot en met zondag 9 januari.

Vuurwerk geeft een feestelijk tintje aan het nieuwe jaar en daarom zullen sommige toeschouwers misschien zelf willen meedoen. De stad wil de burgers er echter op wijzen dat ze zelf geen vuurwerk mogen meebrengen. Deze maatregel wordt genomen om de veiligheid te waarborgen. Wanneer de politie toch mensen met vuurwerk ziet, zal het in beslag genomen worden.

Om het evenement vlot te laten verlopen moeten de Scheldekaaien (achter de waterkeringsmuur) vanaf de overdekte parking aan hangar 18 tot Fortuinstraat volledig parkeervij zijn vanaf 12 uur op vrijdag 31 december tot 2 uur op zaterdag 1 januari. Er zal ook een parkeerverbod gelden op de busparking (S19b), gelegen aan het Zuiderterras vanaf 9 uur op vrijdag 31 december 2010 tot 2 uur op 1 januari 2011. Alternatieve parking voor bussen is de Cockerillkaai. Op de betaalparking ter hoogte van het Zuiderterras zal er niet op- of afgereden kunnen worden tussen 23 uur en 1 uur.

De voetgangers komende van omgeving Grote Markt kunnen best via de Hoogstraat naar de Scheldekaaien afzakken.

Het openbaar vervoer van De Lijn en het doorgaand verkeer op de Scheldekaaien blijven rijden tot 23 uur en worden slechts opgehouden als het voetgangersverkeer op de Scheldekaaien in gevaar wordt gebracht. De chauffeurs van De Lijn worden aangespoord om de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen.

De Scheldekaaien zullen van 23 tot 1 uur afgesloten worden voor alle verkeer vanaf Sint-Pietersvliet tot Scheldestraat. De parking Grote Markt en APCOA (S24) blijven bereikbaar – parking APCOA (S20) is niet bereikbaar.

Ook voor het scheepvaartverkeer op de Schelde zijn er gevolgen. Voor de scheepvaart wordt een veiligheidszone ingesteld: het scheepvaartverkeer wordt door vaartuigen van de scheepvaartpolitie op 31 december ontruimd vanaf 23 uur en gestremd vanaf 23.30 uur tot afkondiging einde vuurwerk om ongeveer 00.30 uur. Er geldt een afmeer- en aanmeerverbod over een afstand van 1,5 km tussen Miniatuurstad (kaai 15) en kaai 25 (Margueriedok).

Meer informatie op www.antwerpen.be/winter.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Antwerpen: vuurwerk Oudjaar 2010-2011 aan Sint-Anna Voetgangerstunnel

  1. van riel zegt:

    Vrijdag 31 December ??????

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s