Glee, 2BE, maandag om 20.45 uur en 21.45 uur

Vanavond start 2BE met het eerste seizoen van Glee! De zender toont elke maandag twee afleveringen.

2BE brengt muzikale tv-hype in Vlaamse huiskamers, Tom Vets, Gazet van Antwerpen, 27.12.2010

Popsterren drummen voor een gastrol, de acteurs veroveren de hitlijsten en elke aflevering trekt 12 miljoen kijkers in de VS. Glee is niet zomaar een succesje. Bij de aftrap van de Vlaamse première op 2BE vertellen we wat u moet weten over dit tv-fenomeen.

In Glee volgen we de optimistische leraar Will Schuester in zijn poging om van een groepje onervaren tieners rasechte performers te maken. Na een oproep melden zich vijf studenten van de McKinley High School voor het schoolkoor, oftewel de Glee Club. Elk lid is een buitenbeentje: van supernerd Artie tot Kurt, een nette jongen met iets te veel gevoel voor stijl. Voor hem is meedoen met de Glee Club een manier om zich te outen, euh… uiten.

In elke aflevering zitten allerlei bekende liedjes verwerkt. Omdat daar flink wat auteursrechten voor moeten betaald worden, kost elke aflevering ongeveer 2,4 miljoen om te maken. Dat is 50% meer dan de gemiddelde Amerikaanse tv-serie.

Popsterren willen maar wat graag hun opwachting maken in de reeks. Zo is er een Madonna-aflevering en duikt Olivia Newton-John twee keer op. In het tweede seizoen raakte Britney Spears tot op de set en ook John Stamos, Javier Bardem en Gwyneth Paltrow werden geselecteerd voor een gastrol. Lady Gaga, Susan Boyle en Jennifer Lopez hebben zich al spontaan aangeboden.

Door het oefenen van de zang- en dansscènes duurt elke aflevering tien dagen om te filmen, wat uitzonderlijk lang is voor een aflevering van een uur. Veel acteurs uit Glee komen rechtstreeks van Broadway. De andere acteurs moesten in audities bewijzen dat ze niet alleen kunnen acteren, maar ook zingen en dansen.

De originele maker van de serie, Ian Brennan, baseerde het verhaal op zijn eigen ervaringen op de middelbare school. Hij was geen ervaren scenarist en schreef het verhaal met behulp van het boek Screenwriting for dummies.

De show scoort hoge marktaandelen bij vrouwen en holebi’s. In de VS zitten ook Oprah Winfrey en Barack Obama elke dinsdag voor het scherm.

Glee schreef vorig jaar geschiedenis in de Amerikaanse hitlijsten. Liefst 25 liedjes uit de reeks veroverden de Billboard Hot 100. Alleen The Beatles deden in 1964 beter, met 31 nummers in de hitlijsten in één jaar.

Glee, maandag om 20.45u op 2BE

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Media, Musical, Muziek, Televisie en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Glee, 2BE, maandag om 20.45 uur en 21.45 uur

  1. Pingback: 2BE schrapt Glee op maandag, verplaatst naar 19 februari | Lacquemant

  2. Pingback: Jane Lynch (Glee): holebiacteurs krijgen geen hoodrollen | Lacquemant

  3. Pingback: Chris Colfer en Jane Lynch (Glee) winnen Golden Globe (+ video) | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s