VREAK: Virus, over hiv met Sven Pichal, Wim Morbée en Pieter Van Keer op 6, 7, 8, 14, 15 januari in Zwarte Zaal Fakkeltheater Antwerpen

VREAK Holebitheater presenteert in januari Virus, over hiv.

Virus

Acht jaar na de eerste kreet om aandacht voor veilig vrijen, met het toneelstuk ‘Positief bekeken’, lanceert VREAK HOLEBITHEATER in januari ‘VIRUS’, een thriller over HIV, een zoektocht naar het waarom? “In die tijd is er heel wat veranderd. Er is niet alleen de verbeterde medicatie, er is ook een mentaliteitswijziging gebeurd binnen de holebigemeenschap. We vonden het dus hoog tijd om HIV nog eens in de verf te zetten met VIRUS”, zegt Wim Morbée, auteur.

In ‘VIRUS’ komen heel wat aspecten van de samenleving aan bod. Verschillende personages, verschillende verhalen en heel wat diepgang.

“We willen uiteraard in de eerste plaats ons publiek laten genieten van dit zeer spannend verhaal, maar vinden de boodschap die we willen meegeven zeker even belangrijk. We vonden het tijdens de brainstorm-vergaderingen altijd zeer belangrijk om nooit onze boodschap ‘belerend’ of ‘schools’ te laten overkomen. Iedereen haalt zijn eigen waarheid uit dit toneelstuk.”

We leren Sebastian kennen. Hij is er net achter dat hij seropositief is. Hij kan er niet mee om en zijn stoppen slaan door. Hij nodigt zijn zes laatste bedpartners uit en speelt met hen het spel van zijn leven. Hij bepaalt de regels. Hij wil weten door wie hij besmet is. Hij wil de waarheid kennen en drijft hen tot het uiterste…

‘VIRUS’ is de tweede van drie producties dit jaar voor VREAK HOLEBITHEATER. Na een succesvolle en wederom uitverkochte herneming van ‘Transgender’ in oktober 2010 en voor de herneming van ‘HUUR’ over de darkscène en jongensprostitutie in april 2011. VREAK HOLEBITHEATER bestaat in 2012 reeds 10 jaar. ‘VIRUS’ is al de 9de volavondproductie op rij.

Eén van de belangrijkste doelstellingen van VREAK HOLEBITHEATER is integratie met de heterowereld. “Het is belangrijk dat holebi’s hun heterovrienden kunnen meenemen

naar een voorstelling. “In ‘VIRUS’ werken we hier ook speciaal op. Naast de zeer uitgesproken holebiverhaallijn is er een niet onbelangrijke boodschap voor hetero’s. HIV staat dichter bij hen dan ze soms denken.”

‘VIRUS’ van Wim Morbée in een regie van Dirk Belloy speelt op 6, 7, 8, 14 en 15 januari 2011 in de Zwarte Zaal van het Fakkelteater.

Met: Willy Ngala, Jef Mertens, Sven Pichal, Bieke Meuldermans, An Morbée, Pieter Van Keer, Wim Morbée, Lydia Smet, Tuur Van Hove, Johan van Oevelen en Sarah De Neubourg.

Info en tickets (9 euro): http://www.vreak.be of http://www.fakkelteater.be of 070 246 036.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Cultuur, Holebi en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s