“Homo’s seksen zoals hetero’s”

Belgische homo’s hebben een gevarieerd seksleven, maar eigenlijk doen ze het zoals hetero’s.

Pijpen en gepijpt worden, Knack, 24.11.2010

Het seksleven van homo’s verschilt minder van dat van hetero’s dan we denken.

Er zijn persberichten waar je rode oortjes van krijgt. Dan hebben we het niet over de berichten over wat de slachtoffers van seksueel misbruik in de kerk (en elders) te verwerken hebben gekregen – die zijn te erg voor woorden.

Wel over een bericht naar aanleiding van een publicatie van Johan Vansintejan en Dirk Devroey van de Vakgroep Huisartsgeneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel in de toonaangevende Journal of Sexual Medicine . Het valt te vrezen dat een vergelijkbaar persbericht opgesteld door de Katholieke Universiteit Leuven een iets omfloerster stijl had geëtaleerd.

In ieder geval, het bericht liet aan duidelijkheid niets te wensen over. We leren dat Belgische homo’s een zeer actief en gevarieerd seksleven hebben – wat van homo’s verwacht kon worden. Ze hebben gemiddeld twee keer per week seks met hun partner – dat valt nog mee – maar masturberen zich wel dagelijks, tenminste tot een leeftijd van 33 jaar. Nadien zwakt dat masturberen af, maar op een leeftijd van 55 jaar doen ze het toch nog eens om de drie dagen.

Een vrijpartij tussen homo’s duurt gemiddeld 49 minuten (alles inbegrepen). Gepijpt worden is de geprefereerde sekstechniek, pijpen komt op nummer twee. Anale seks en sm-toestanden zijn minder populair in een homorelatie dan de buitenwereld weleens lijkt aan te nemen.

De mate van ontrouw neemt toe met de leeftijd. Bij jonge homokoppels is er ontrouw in één relatie op zeven, maar bij koppels ouder dan 40 is dat opge-lopen tot de helft.

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Media en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op “Homo’s seksen zoals hetero’s”

  1. vincent zegt:

    “maar eigenlijk doen ze het zoals hetero’s.”

    heb je daar een link van?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s