Knitting Against Aids 2010 in Brussel en Antwerpen

Het Roze Huis herneemt de brei-actie Knitting Against Aids.

Persbericht: ‘Nog meer gebreide sjaals uit solidariteit met mensen met hiv’
2e editie van succesvolle Knitting against aids

Het Roze Huis-Antwerpen zet voor het tweede jaar op rij haar schouders onder het unieke brei-project ‘Knitting against aids’. Momenteel breit jong en oud, holebi en hetero mee aan kleurrijke en originele sjaals. Die worden vanaf morgen, 24 november in de Stadsfeestzaal op de Antwerpse Meir verkocht. De opbrengst -vorig jaar meer dan 4.000 euro!- gaat naar de aidspreventie-projecten van Sensoa en Designers Against Aids. Het initiatief dat vorig jaar in Antwerpen van start ging, krijgt bovendien ook navolging in Brussel dit jaar.

‘Knitting Against Aids’ kadert in de Take Care Week, een week waarin de holebi-gemeenschap en Sensoa het signaal geven dat mensen met HIV nog steeds tot de  gemeenschap behoren. Voorzitter Sven Pichal: “Het Roze Huis van Antwerpen wil HIV en aids blijvend onder de aandacht brengen: deze ziekte treft immers onevenredig veel homomannen. Behalve dat zij het virus dragen, krijgen ze van hun omgeving vaak ook nog een stigma. Daarom vinden wij dit warme teken van solidariteit broodnodig.”

Net als vorig jaar kan Het Roze Huis rekenen op de medewerking van het aids- en expertisecentrum Sensoa en Designers Against Aids. Deze laatste vereniging betrekt bekende modeontwerpers bij het initiatief.

Posters, website en facebook
Om de verkoop extra in de kijker te zetten verspreiden de organisaties 5.000 posters in en rond de winkelstraten aan de Stadsfeestzaal. Zo weet iedereen ons te vinden voor een uniek eindejaarsgeschenk t.v.v. het goede doel. Op http://www.knittingagainstaids.be staat alle nuttige info en staan mooie foto’s van bekende en minder bekende mensen met sjaal voor de lens van internationaal befaamd fotograaf Michael James O’Brien. De laatste updates worden steevast gepost op Facebook.

Stijgend succes-navolging in Brussel
“Deze tweede editie is een enorm succes en wordt gerealiseerd door Het Roze Huis, Designers Against Aids, Sensoa en çavaria. Maar aan dat rijtje kunnen we dit jaar ook Het Regenbooghuis in Brussel toevoegen. Ook zij verzamelen dus zelfgebreide sjaals die ze zullen verkopen in de hoofdstad. Meer nog, zij organiseren zelfs een modeshow met de meest spectaculaire sjaals in de Brusselse Beursschouwburg”, aldus projectmedewerkster Chloé Lenaerts van Het Roze Huis.

Praktische info:
Verkoop in de Stadsfeestzaal op de Antwerpse Meir.
24 november – 1 december en 4 december. Telkens van 10u tot 18u.
http://www.knittingagainstaids.be

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Gezondheid, Holebi en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Knitting Against Aids 2010 in Brussel en Antwerpen

  1. Pingback: Knitting Against Aids 2010 brengt 2230,75 euro op | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s