Goesting: nieuw homo-erotisch boek van ’t Verschil

Goesting. Zo heet het boek met homo-erotische verhalen waarvoor Uitgeverij ’t Verschil in maart een wedstrijd uitschreef. Goesting komt uit op 5 december.

Goesting. Opwindende verhalen
Sexy absurd grappig bizar gewaagd

Deze verhalenbundel met homo-erotische verhalen van diverse auteurs is een zeldzaamheid in het Nederlandse boekenlandschap.

Een een verliefde fotograaf, een verwarde tweelingbroer, een jonge inbreker, een blinde treinreiziger… passeren de revue. De verhalen zijn even divers als de hoofdpersonages en variëren van romantisch tot hardcore porno, maar allemaal bezingen ze de mannenliefde.

Met bijdragen van Vlaamse en Nederlandse auteurs, waaronder Micha Meinderts en Jan Vander Laenen.

Coup de foudre – Davy De Vuysdere,
Diafragma – Erik Schophuizen,
Gemini – Micha Meinderts,
YMCA – Steven Slaaggeest,
Teddybeer – Alec Verhoeve,
Melbourne – Jesse Witters,
Werk in uitvoering – J. Wildemans,
Stationsromantiek – K.R.A. Verboven,
De vijver – Tim Meulemeester,
Inbreker – Nello,
Onder een glitterbol – Sonny Van de Steene,
Opgezet – Danny Danckaert,
Een laatste keer – Dietrich Van Oyen,
De gevulde kalkoen – Jan Vander Laenen,
Pizza – K.R.A. Verboven,

Persbericht Boekhandel ’t Verschil
Als onze liefde geaccepteerd is, waarom mag ze dan niet zichtbaar zijn?

Holebi-boekhandel

Holebi’s en transgenders zijn als koekoeksjongen. Ze groeien op in een omgeving die zoniet vijandig, dan toch in elk geval vreemd voor hen is. Bij hun familie vinden ze zelden herkenning en heel vaak helaas ook geen steun. Plaatsen als ’t Verschil zijn, net als de talloze holebi- en transgender-verenigingen in ons land een plek waar mensen eindelijk zichzelf kunnen ontdekken.

Al 14 jaar specialiseert boekhandel ’t Verschil zich in boeken en films voor, door en over holebi’s en transgenders. Jarenlang waren we de enige in Vlaanderen, en nog steeds zijn we de grootste. Veel mensen stellen de vraag of het wel nodig is om een winkel te hebben met holebi-specifiek materiaal, maar als boekverkopers merken we dat de laatste veertien jaar niet alleen het aanbod aan holebi-literatuur en -films gegroeid is, maar ook de vraag.

Voor hetero’s is het vaak onbegrijpelijk dat holebi’s behoefte hebben aan herkenbare boeken en films. Ze realiseren zich daarbij niet dat ze zelf al van jongsaf met verhalen, voorbeelden, boeken en films omringd worden waarmee zij hun identiteit vorm kunnen geven, waarmee zij op zoek kunnen gaan naar hun eigen manier om hun liefde in te vullen.

Zolang de zelfmoordcijfers onder holebi-jongeren hoog blijven, zolang we door de meeste grote religies niet in onze eigenheid aanvaard worden, zolang holebi’s binnen de sportwereld onverholen beschimpt worden, blijft een holebi-boekhandel meer dan nodig.

Holebi-uitgeverij

Nog steeds schrikken veel uitgeverijen ervoor terug om een duidelijke homoplot op het achterplat of in de brochures te vermelden. Onder het mom van ‘het is toch niet belangrijk’ of ‘het doet er toch niet toe’ schuiven ze het belang onder tafel van het zichtbaar maken van holebi-seksualiteit.

Daarom begonnen we vijf jaar geleden met het uitgeven van boeken waarin holebi-seksualiteit expliciet aan bod komt. We streven daarbij kwaliteit na in een diversiteit aan genres en geven zowel romans als poëzie en non-fictie uit.

Als boekverkopers merkten we dat het na de jaren negentig steeds moeilijker werd om holebiboeken te herkennen in de brochures van uitgeverijen. De expliciete vermeldingen verdwenen, evenals de aparte fondsen, kleine gespecialiseerde uitgeverijen of aparte categorieën in brochures.

Was dit een teken van aanvaarding, van opgaan in de mainstream? Was het allemaal niet meer nodig? Maar als onze liefde aanvaard was, waarom mocht ze dan niet zichtbaar zijn?

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Holebi, Literatuur en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Goesting: nieuw homo-erotisch boek van ’t Verschil

  1. Tim Goes zegt:

    Goed idee, maar wat als je nog niet ‘out’ bent?
    I.v.m. post, mail, en andere communicatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s