Wereldaidsdag: Homohoreca en holebiverenigingen opgeroepen hiv-actie te ondernemen

Sensoa en çavaria roepen homohoreca en holebiverenigingen op om in de week voor Wereldaidsdag een actie uit te werken rond de aidsproblematiek. Woensdag acht dagen start de Take Care Week.

Persbericht: Take Care Week : geef steun aan mensen met hiv

Sensoa en çavaria roepen homohoreca en holebiverenigingen op om in de week voor Wereldaidsdag een actie uit te werken rond de aidsproblematiek. De voorbije jaren werd hiv steeds minder zichtbaar onder holebi’s. Uit angst voor negatieve reacties, houden veel homomannen het voor zich dat ze hiv hebben. Dat leidt er dan weer toe dat veel homo’s de idee hebben dat ze niemand kennen met hiv. Terwijl in realiteit één op twintig Vlaamse homo’s heeft.  Take Care Week vestigt de aandacht op hiv, met een boodschap van solidariteit met mensen met HIV. Take Care Week loopt van 24 tot 30 november.

Groeiende onzichtbaarheid is gevaarlijk

HIV is ongeneeslijk maar behandelbaar. Met de juiste medicatie ga je er niet meer aan dood. Maar de angst om je als seropositief te outen bij andere homomannen is groot. HIV is vaak een taboe. Seropositieve homomannen wachten vaak tot ze iemand beter leren kennen om het te vertellen.  Hierdoor wordt HIV steeds minder zichtbaar.

Sensoa en çavaria hebben de handen in mekaar geslagen voor Take Care Week. Onder het motto ‘Geef steun aan mensen met hiv’ roepen zij holebiverenigingen en horecazaken op om iets extra te doen gedurende de week voor Wereld Aids Dag (1 december). Take Care Week brengt een boodschap van solidariteit en legt de nadruk op het feit dat HIV het probleem is, niet mensen met HIV. Een debatavond, een Take Care Week-drankje als fundraiser, solidariteitslintjes uitdelen op de in het centraal station van Brussel, … het zijn maar enkele van de activiteiten die gepland zijn over heel Vlaanderen. Die activiteiten kan je terug vinden op http://www.takecareweek.be
Op deze site kunnen deelnemende verenigingen en horecazaken zelf hun acties terugvinden. Of ze kunnen er inspiratie op doen voor een activiteit.

Take Care is een gezamenlijk initiatief van de çavaria en Sensoa en zal de komende jaren herhaald worden.

Kan u over Take Care Week een bericht plaatsen op uw website of in uw magazine? Als u geen tijd heeft om zelf een bericht te schrijven, vind u in bijlage een kant-en-klaar bericht dat gewoon geknipt en geplakt of aangepast mag worden.

Dit bericht werd geplaatst in Gezondheid, Holebi en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Wereldaidsdag: Homohoreca en holebiverenigingen opgeroepen hiv-actie te ondernemen

  1. Pingback: Mikpunt en Léonard&Co betogen voor hiv-slachtoffers | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s