WJNH: Michiel Vanackere vervangt Seppe Geerts als woordvoerder (+ audio)

Michiel Vanackere (21) vervangt Seppe Geerts (27) als woordvoerder van Wel Jong Niet Hetero. Michiel deed zijn debuut al Studio Brussel met commentaar over Bert en Ernie.

Persbericht: Woordvoerder Wel Jong Niet Hetero geeft de fakkel door:
Holebi- en transgenderjongeren krijgen een nieuw gezicht!

Wel Jong Niet Hetero is de nationale jeugdbeweging voor holebi’s en transgenders én koepelorganisatie van tal van jongerengroepen in Vlaanderen en Brussel. Als spreekbuis en gezicht, heeft de woordvoerder een sleutelfunctie naar de maatschappij. Seppe Geerts geeft dan ook met gemengde gevoelens de fakkel over aan de dynamische Michiel Vanackere.

Seppe Geerts: “Twee jaar lang heb ik met veel plezier en overtuiging holebi- en transgenderjongeren vertegenwoordigd in pers en media. Maar al te graag kwam ik op voor hun rechten en zichtbaarheid. Het is een geweldig mandaat, dat je met passie en vuur moet uitvoeren. Voor mij werd het tijd om aan opvolging te denken. Michiel heeft absoluut het juiste profiel om een straffe woordvoerder te zijn. Het is fijn je engagement, waar je zo in gelooft, in veilige handen te kunnen leggen. Het is een beetje lossen, maar het is ook goed dat een jeugdbeweging blijft verfrissen!”

De 21-jarige West-Vlaming Michiel Vanackere maakt al een tijdje deel uit van de Wel Jong Niet Hetero-ploeg. Op zijn 18e jaar vervoegde hij ons vol dynamiet en engageerde zich een kleine drie jaar voor internationale holebirechten. “Dat internationale holebilandschap ligt me nog steeds nauw aan het hart. Toch ben ik me ervan bewust dat Wel Jong Niet Hetero op vele domeinen actief is en dat een goede vertaling naar de buitenwereld via mediakanalen een bijzonder belangrijke taak is. Ik heb ontzettend zin de maatschappij blijvend te informeren over onze bezigheden, tegen schenen te schoppen waar het moet en ervoor te strijden dat met mijn woorden en teksten elke holebi- en transgenderjongere een mooiere kans maakt in het leven. Het is dan ook een hele eer om hier als nieuwe woordvoerder mijn stempel op te kunnen zetten”, zegt Michiel Vanackere enthousiast.

Wel Jong Niet Hetero wil Seppe Geerts van harte bedanken voor al zijn inzet, scherpe geest en kritische reflectie. Een warme welkom aan Michiel, die dit elan zeker verder zal bewandelen en er een hoop vuurwerk bovenop zal gooien!

Wel Jong Niet Hetero zal blijven knallen in de maatschappij en o.a. dankzij de woordvoerder zal dit geweten zijn!

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Media en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op WJNH: Michiel Vanackere vervangt Seppe Geerts als woordvoerder (+ audio)

  1. Pingback: “16-jarige homo ging op zijn knieën in de darkroom en begon te pijpen” | Lacquemant

  2. Pingback: Onveilige homoseks vaker thuis dan in de darkroom | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s