Homo Top 100: holebi-jongeren weten waarom

De Homo Top 100 lokte woensdagavond en -nacht veel volk naar de Red & Blue in Antwerpen. Veel twinkjes en lesbiennes, maar ook oudgedienden van de Zaal Jacob-fuiven.

“Hits verbroederen homo’s én hetero’s”, Biona Jansen, Gazet van Antwerpen, 12.10.2010

Het concept van de Homo Top 100 komt van Nederland overgewaaid en sinds een jaar of zeven wint dit fenomeen aan belangstelling, ook hier in Antwerpen.

Woordvoerder van Wel Jong Niet Hetero Seppe Geerts (27) uit Borgerhout werkte mee aan de organisatie van dit feest. “De hitlijst dient als verbroedering tussen holebi’s en hetero’s. Het is opmerkelijk dat er jaar na jaar meer hetero’s naar hier komen.”

Via de website kon iedereen uit zeshonderd liedjes zijn favorieten selecteren. Een vakjury gaf ook punten. En zo is de top 100 ontstaan”, vertelt Seppe. Dj’s Don Johnson en LT. Castillo zorgen al die jaren voor de nodige ambiance. Zij mixen de eerste 85 liedjes aan elkaar en de beste 15 liedjes worden volledig gedraaid.

“Sommige mensen vragen me wat ze kunnen verwachten op zo’n avond en het antwoord is simpel: The fun, the hits. Het is vooral de bedoeling om een avondje flink uit de bol te kunnen gaan. De muziekkeuze van de mensen is enerzijds voorspelbaar en anderzijds zitten er wel eens een paar verrassingen tussen. Dramatische liedjes van sterke vrouwen en holebiartiesten blijven hoog scoren. Bart Kaëll, Yasmine, Cher en Kylie Minogue doen het heel goed bij ons publiek”, vertelt de organisator.

“Onszelf zijn”

Dit is zeker niet het eerste holebifeestje, maar toch kijken de bezoekers erg uit naar deze datum. Zo ook het koppel Charlotte Duym (20) uit Antwerpen en Nele Ebraert (26) uit Berchem. “Zo’n party’s zijn erg belangrijk om onszelf te kunnen zijn en mogen vaker georganiseerd worden”, vertelt Charlotte. “Mijn vriendin Nele telt al maanden af naar dit avondje uit.”

Nele knikt instemmend. “Het is wel opvallend dat het vooral homomuziek is. Er staan minder lesbische liedjes op het programma staan. Je vindt weinig of geen liedjes op de lijst van Sarah Bettens of Anouk. Maar sowieso amuseren we ons hier enorm en dansen we heel de nacht door.”

Ook Christoff Rotty (26) en Shaki Vanhoutte (19) uit Kortrijk komen hier al voor de twee keer. “Omdat het vorig jaar zo tof was, wilden we dit jaar zeker niet missen. Het is leuke dansbare muziek en we hebben zelf gestemd op onze favorieten. Bart Kaëll op nummer één met Zeil je voor het eerst is zeker geen verrassing. Na al de media-aandacht over zijn geaardheid lijkt het me logisch en het blijft een goed fout nummer”, lacht Shaki. “De sfeer is hier losser en niemand kijkt raar op. Het is belangrijk om af en toe alles te geven”, vertelt Christoff nog.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Going out, Holebi, Media, Muziek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Homo Top 100: holebi-jongeren weten waarom

  1. Pingback: Klopt Lady Gaga Vlaamse kitsch op Homo Top 100 2011? | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s