Café Ortelius wordt ambiancecafé voor holebi’s

Café Ortelius is overgenomen door Ludo Smits. Omdat Popi meer loungy is, is er plek voor een ambiancecafé, meent de roze horecabaron.

“Bart Kaëll knalt uit de speakers”, Dominique Piedfort, Gazet van Antwerpen, 03.11.2010.

Het café ligt een steenworp verwijderd van ‘gaydiscotheek’ Red & Blue. Dat is geen toeval: achter de heropening schuilt Ludo Smits, naast Red & Blue ook de sterkhouder van holebicafé Popi. Blijkbaar was er nog ruimte voor een nieuw initiatief.

“Antwerpen scoort heel goed wat het ‘gaylife’ betreft. Het aanbod hoort zelfs bij het beste van Europa”, vertelt Smits. “In een stad als Amsterdam gaat het wat achteruit, omdat homo’s zich daar meer en meer integreren in het gewone uitgaanscircuit. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar misschien is het daarom dat we vele ‘gaytoeristen’ lokken.”

“Het publiek van Red & Blue bestaat bijna voor de helft uit buitenlanders”, weet Smits. “Er is dus nog wat marge voor iets nieuws. Popi heeft meer een loungekarakter. En een ambiancecafé is er in Antwerpen nog niet echt. Gays houden nu eenmaal van feesten. En café Ortelius leent zich daar perfect toe. Daar kunnen we een havenbar vol prullaria van maken, maar dan wel een beetje op niveau.”

De cafébaas van Ortelius wordt Dick Detré, momenteel manager van discotheek The Room uit Leuven. “Onder de naam The Showroom organiseer ik daar avonden voor holebi’s, die erg aanslaan. In Antwerpen moeten de bezoekers zich vooral kunnen amuseren. ‘Niet praten, feesten’, wordt ons motto”, meldt Detré. “Dick is daar de geknipte persoon voor, bovendien is hij een echte Antwerpenaar. Als je een ‘fout’ café begint, dan balanceer je op een heel dunne lijn. Dick kan het café ook voor jongeren acceptabel maken. Het mag niet te plat worden, maar Bart Kaëll zal er wel uit de luidsprekers komen. We kiezen dus voor muziek die je niet onmiddellijk in de Red & Blue zal horen.”

Ludo Smits is gerust in een goede afloop, zeker over de tolerantie van de stad. “Wat het schepencollege doet voor het gaytoerisme in de stad, is uniek. Dat kan alleen in Antwerpen.”

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Holebi, Horeca, Media en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Café Ortelius wordt ambiancecafé voor holebi’s

  1. Pingback: Café Ortelius verlaagt de drempel naar een nachtje Red & Blue | Lacquemant

  2. Pingback: Bart Kaëll treedt op bij opening Café Ortelius | Lacquemant

  3. Pingback: Opening Café Ortelius (+ video) | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s