Is Abercrombie & Fitch wel welkom in België?

De kranten staan er vol van: Abercrombie & Fitch komt naar Brussel. Shopqueens, fans, fashionistas en de Brusselse winkellobbyisten zijn uiteraard tevreden. Maar gaat de goegemeente A&F wel met open armen verwelkomen?

Wie een A&F store al heeft bezocht, kent de ervaring: erg luide muziek, donker, de geur, de halfblote binken en de sexy meiden. Soms een file. Ik had het in Londen, maar niet in New York. Geloof me trouwens: Hollister is nog erger. Maar ik dwaal af.

De hype is goed bezig in België, maar er ik vrees de kritiek. Een zwaar, voor sommigen discriminerend, personeelsbeleid.  In de Verenigde Staten kiezen Abercrombie & Fitch voor blanke modellen en verkopers. Hoe zal dat overkomen bij de allochtone gemeenschappen hier? In California was er al een proces over het dragen van het hoofddoek.

Als het weer het toelaat, showen de binken hun gespierde torso’s. Ik vraag me niet alleen af Abercrombie & Fitch genoeg gewillige Belgische hunks zal vinden, maar ook of A&F niet de preutse goegemeente over zich zal krijgen. Al dat homo-erotisch bloot. Will someone please think of the children!

We zijn dus nog niet aan de nieuw patatjes.

Benjamin

Dit bericht werd geplaatst in Fashion, Holebi, Media en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op Is Abercrombie & Fitch wel welkom in België?

  1. Pingback: Recensie: Forever 21 en 21Men flagship store ( New York / Antwerpen) | Lacquemant

  2. Stefanie zegt:

    In Amerika zijn er absoluut geen verschillen tussen ‘witte’ of ‘bruine’ verkoopsters, verkopers of modellen. Ik ben al in verscheidene A&F winkels, verspreid over Amerika, gegaan en heb bijna in elke winkel minstens 3 of 4 ‘gekleurde’ mensen zien lopen. Ook begrijp ik niet wat de ‘hoofddoekkwestie’ hierbij komt doen. Hoofddoeken zijn op openbare plaatsen sowieso al “niet zo maatschappelijk aanvaard”, dus wat is hier dan het probleem mee? Mensen die met de winkel of het merk of wat er ook mee in contact komt niet gediend zijn, die passeren hem gewoon en gaan lekker verder met hun shoppingtrip. Zo is iedereen blij 🙂

  3. Pingback: Hollister (Abercrombie & Fitch) komt naar Waasland Shopping Center en Wijnegem Shopping Center | Lacquemant

  4. Pingback: Hollister en Abercrombie & Fitch pas in het najaar in België | Lacquemant

  5. Pingback: Abercrombie & Fitch al op zijn retour? | Lacquemant

  6. Pingback: Gelijke Kansen onderzoekt ‘halfnaaktpremie’ Abercrombie & Fitch | Lacquemant

  7. Pingback: Shopping review: Hollister Wijnegem Shopping Center | Lacquemant

  8. Pingback: Abercrombie & Fitch en de gay kiss video | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s