Abercrombie & Fitch Brussel werft 400 knappe binken en mooie meiden aan

De 1 600 m²-grote Abercrombie & Fitch die op de Brusselse Chaussée de Waterloo komt, zal 400 m/v personeel nodig hebben. Wie op een juiste manier “Hey guys, what’s going on?” kan zeggen en een hyperknap lijf heeft, maakt kans. Benieuwd of er in België voldoende gewillige knappe binken zijn.

Abercrombie & Fitich zoekt perfecte lijven, Kirsten Bertrand, Het Laatste Nieuws, 28.10.2010

Belgische tienermeisjes werden stilaan wanhopig, maar in maart is het eindelijk zover. Het legendarische Abercrombie & Fitch komt naar België. Na Milaan en Londen opent de Amerikaanse kleding-keten nu ook een winkel langs de Waterloolaan in Brussel. Het merk heeft zijn reputatie te danken aan de gespierde mannen die in elk filiaal de vrouwelijke klanten opwachten en met hen op de foto gaan. “De winkel zal normaal een casting organiseren om de juiste modellen te vinden”, aldus Bernadette Erpicum van Brussels Louise.

Wie al eens in Londen of New York bij Abercrombie is gaan shoppen, kan er van meespreken. De spierballen rollen je tegemoet als je de winkel wil betreden. Een stel all American boys begroet je in bloot bovenlijf met obligaat wasbord en vraagt nonchalant hoe het ermee gaat. Ondertussen beukt de loeiharde discomuziek je bijna opnieuw naar buiten. Aan het zoete parfum valt ook niet te ontkomen, in de hele winkel wordt er permanent een penetrante huisgeur verstoven.

Niet bepaald een prettige werkomgeving zou je denken, maar dat is buiten de hype gerekend. Op het internet vind je honderden handleidingen met als titel ‘Hoe word ik Abercrombie-model?’, met tips over hoe de keten in elkaar zit, wat je op het sollicitatiegesprek moet zeggen, en hoeveel je moet fitnessen.

“Daar kunnen de kandidaat-verkopers straks hun voordeel mee doen als het Brusselse filiaal, naar analogie met Londen en New York, een casting organiseert”, zegt Bernadette Erpicum van Brussels Louise, de organisatie die de handelszaken in de Brusselse bovenstad promoot. “In totaal zouden liefst 400 mensen in de winkel komen werken, dat is gigantisch veel. Misschien worden er wel speciale freelancecontracten gesloten met die model-verkopers.”

Schadevergoedingen

Uit een verhaal van de Engelse krant ‘The Daily Mail’ blijkt dat de werkelijkheid een stuk minder rooskleurig is. Tom Mitchelson, hun knapste reporter, werd per toeval op de metro aangesproken met de vraag om als Abercrombie-model aan de slag te gaan. De man rook een story en hapte toe. ” Ik kende hun homo-erotische reclamecampagnes op de Londense bussen maar vaag en was vooral benieuwd naar hun selectieprocedure.” Die bleek nogal basic. “We werden eerst beoordeeld op hoe vlot we: ‘Hello, how are you?’ uitspraken. Geloof het of niet, maar toen vielen er al een hoop gasten af.” Vervolgens peilden de keurmeesters naar de kennis van de keten. “Niemand durfde uiteraard te vermelden dat het bedrijf al 40 miljoen dollar schadevergoeding moest betalen omdat het zo hard selecteert op uiterlijk dat allerhande minderheden niet aan bod komen. Er zijn ook nergens rolstoelvoorzieningen.”

In de winkel zelf viel het tweesporenbeleid omtrent uiterlijk nog meer op. “Als ‘mooie’ verkopers mochten wij de klanten helpen en bedienen, sommigen onder ons moesten zelfs dansen op een platform, maar er was ook een ploeg die gewoon de stocks moest aanvullen. Die mensen zagen er lelijker uit en mochten de klanten niet aanspreken. Ze verdienden ook beduidend minder dan wij. Verder was er ook een nachtploeg rekkenvullers. Hun uiterlijk speelde uiteraard geen enkele rol.” Tom Mitchelson moest zich in de shop ophouden en kreeg daarvoor 7,4 euro per uur. Het gespierde model dat de giechelende tienermeisjes aan de deur begroette, ving 1,1 euro per uur meer. “Puur door zijn sixpack.”

Stijl

Alle werknemers kregen een 45 pagina’s tellende turf die enkel en alleen uitleg gaf over de vereiste ‘look’. Ze moeten verplicht een “natuurlijke, klassieke, Amerikaanse stijl” uitstralen. Ze dragen hun haar best losjes en de nagels mogen maximaal één millimeter langer zijn dan het vingertopje. “Ik kon het niet meer opbrengen om als mooi snoetje in die aardedonkere winkel de juiste maat van jeans uit de rekken te vissen. Na een maand heb ik er de brui aan gegeven. En ik kan niet zeggen dat ik er spijt van heb.”

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Fashion, Holebi, Media, Shopping en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Abercrombie & Fitch Brussel werft 400 knappe binken en mooie meiden aan

  1. Pingback: Abercrombie & Fitch Brussel: het begin van het einde? | Lacquemant

  2. Pingback: Is Abercrombie & Fitch wel welkom in België? | Lacquemant

  3. Pingback: Hollister (Abercrombie & Fitch) komt naar Waasland Shopping Center en Wijnegem Shopping Center | Lacquemant

  4. Pingback: Abercrombie & Fitch en de gay kiss video | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s