Homobar Colors Club (Klapdorp, Antwerpen) “geviseerd”

De Colors Club aan Klapdorp in Antwerp voelt zich geviseerd. Colors opende twee maanden geleden de deuren. Geen groot succes, want sinds dag één kan er niet meer geparkeerd worden en blokkeren vrachtwagens het zicht op de bar. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

Volgens de politie heeft de aannemer die de bordjes met ‘verboden te parkeren’ plaatste, wel degelijk een geldige vergunning voor een parkeerverbod op Klapdorp. “Het is onmogelijk voor de politie om bij elk parkeerverbod iedereen in de straat daarover in te lichten”, zegt de woordvoerder.

Had iemand al gehoord van Colors Club? Een beetje promotie en reclame zijn dan ook welkom.

“Dit is toch gewoon pesterij?”, Geraldine Dewart, Gazet van Antwerpen, 27.10.2010

“We hebben echt het gevoel dat we hier weggepest worden. Van zodra we de stickers op de ruiten hingen waarop duidelijk gay bar staat, kwam een aannemer die hierover aan het werk is bordjes zetten met ‘verboden te parkeren’ op”, vertelt zaakvoerder Markus Engels.

“Hun grote vrachtwagens parkeren ze constant recht voor de deur, die natuurlijk het zicht op de bar volledig belemmeren. Alleen de regenboogvlag verraadt nog dat homo’s hier terechtkunnen. Maar wie kijkt nu omhoog als hij over straat loopt?”, vraagt Markus zich af.

Parkeerverbod

“Een parkeerverbod van twee maanden, zonder dat we ingelicht worden door de stad, vinden we gewoon niet kunnen. Het lijkt wel kwaad opzet. En het gaat van kwaad naar erger. Onlangs kwam hier iemand logeren, die zijn auto recht voor de deur parkeerde en wist dat hij om 10u weer weg moest, want dan ging het parkeerverbod in.

’s Morgens wil hij zijn auto gaan verzetten, maar die was weggesleept. De aannemer had de uren op het bord veranderd van 10u naar 7u

’s ochtends”, vertelt Markus. “Dat is toch gewoon onaanvaardbaar?”

Uitlaatgassen

“De vrachtwagens laten ook geregeld hun motoren draaien, waardoor wij de deur van de bar niet kunnen laten openstaan, omdat de uitlaatgassen hier gewoon binnenwaaien. Het toppunt is dat ze vrijdag doodleuk kwamen aankondigen dat ze diezelfde dag nog een tweede container voor de deur gingen plaatsen. En dat terwijl de andere container al twee weken bomvol zit. Die kunnen ze toch gewoon weghalen en de tweede in de plaats zetten!”

“Politie laat begaan”

“Toen was de maat echt vol en hebben we de politie gebeld, maar die gooide gewoon de hoorn op de haak. We begrijpen niet waarom de stad zoveel promotie maakt voor het holebileven in de stad, denk maar aan de Pink Friday op de Sinksenfoor en de Gay Pride, en ons toch op zo’n manier behandeld. Als dit het Hilton-hotel was, had het er wel anders aan toe gegaan”, stelt Markus Engels.

“Het feit dat er niemand van de stad even kwam melden dat er twee maanden een parkeerverbod zou gelden of even met ons zou bespreken of er geen andere oplossingen zijn voor de containers, vinden we niet kunnen. We zijn erg teleurgesteld in de stad”, aldus Markus.

“De aannemer heeft een geldige vergunning voor het parkeerverbod op Klapdorp”, aldus Fons Bastiaenssens, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Het is onmogelijk voor de politie om bij elk parkeerverbod iedereen in de straat daarover in te lichten. Wel wordt er altijd een bekendmaking met de begin- en einddatum opgehangen. Over het aanpassen van de uren op de verkeersborden: dat gebeurt af en toe. Maar alleen als wij hierover ingelicht worden en de vaststelling zelf kunnen doen, kan er een pv worden opgemaakt. Ik raad de mensen in dit geval aan om onregelmatigheden telkens te melden aan de politie.”

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Holebi, Horeca, Media en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Homobar Colors Club (Klapdorp, Antwerpen) “geviseerd”

  1. de bernard Jaen-Marie zegt:

    Hello, Dit is pure discriminatie en pesterij van die aannemer, ik begrijp de stad Antwerpen niet!!!! en tevens de politie niet ?? Is dat op die manier dat de STAD ANTWERPEN promotie voor al wat ons aangaat de GAY wereld, het is een pure schande, ik zouw meer de media er bij halen, ik ben er vast overtuigd dat het zal helpen, anders moeten we maar eens een GAY optocht organiezeren, ik ben wel van Hasselt maar ik heb daar moeilijk mee wat Jullie meemaken, wat hebben ze tegen de gay die we zijn, dit is toch ons leven. Ik wens Jullie veel moet en tot heel binnenkort, veel liefs.xxx

  2. Kurt van Raemdonck zegt:

    spijtig Markus , het is al veel langer een gay café ( café ’t scenario ) en ik , als uitbater ben daar steeds getolereerd ondanks het feit dat de straat daar ook tot 3 maal toe ontoegankelijk is geweest voor langere tijd! zulke dingen mochten ze inderdaad wel eens komen melden aan de kleine zelfstandigen , maar dat is Antwerpen! Wat je in de toekomst wel kan doen is informeren bij Sonja van Krantewinkel Pateet want die weet alles! gegroet de vorige uitbater

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s