VUB: Belgische homo’s hebben een zeer actief en gevarieerd seksleven

Belgische homomannen hebben een gevarieerde en actief (en passief) seksleven. Dat blijkt uit de analyse van de 1830 Belgische deelnemers aan een internationaal onderzoek van de vakgroep Huisartsgeneeskunde van de Vrije Universiteit Brussel onder de naam Gamesss (Gay Men Sex Studies).

Persbericht: Belgische homo’s hebben een zeer actief en gevarieerd seksleven

Belgische homofiele mannen houden er een zeer actief en gevarieerd seksleven op na. Dat blijkt uit de analyse van de 1830 Belgische deelnemers aan een internationaal onderzoek van de vakgroep Huisartsgeneeskunde van de Vrije Universiteit Brussel onder de naam Gamesss (Gay Men Sex Studies). De resultaten werden onlangs gepubliceerd in het toonaangevende tijdschrift Journal of Sexual Medicine.

Hoewel ze gemiddeld 2 maal per week seks hebben met een partner, masturberen Belgische homo’s tot de leeftijd van 33 jaar dagelijks. Dat vermindert geleidelijk met de leeftijd, maar toch masturberen ook de 55-plussers nog gemiddeld 1 keer om de drie dagen.

De ontrouw in de relatie neemt daarentegen wel toe met de leeftijd. Bij jonge homokoppels (jonger dan 26 jaar) heeft 1 op 7 een open seksrelatie. Boven de leeftijd van 40 jaar heeft meer dan de helft van de koppels seks met een andere man dan hun vaste partner. Van alle ondervraagden heeft 65% meer dan 50 bedpartners gehad en zelfs 1 op 4 had reeds seks met meer dan 100 verschillende mannen. Slechts 2% van de 55-plussers heeft geen enkele seksuele relatie meer.

De Belgische homo’s nemen er ook de tijd voor om elkaar te bevredigen, want een vrijpartij duurt gemiddeld 49 minuten (voor- en naspel inbegrepen). Bij de bevraging naar welke sekstechniek ze het meest genieten, komt een “pijpbeurt” krijgen op de eerste plaats, gevolgd door de partner oraal te bevredigen. Op de derde plaats komt zichzelf masturberen en daarna komt gemasturbeerd worden door de partner. Hoewel 30% van de ondervraagden geen anale seks bedrijven, komt de actieve anale seks op de vijfde plaats als genotvolle sekstechniek. Een grote meerderheid van de onderzochte populatie houdt er niet zo van om de anus van de partner te likken. Ook sadomasochistische seksspelletjes worden zelden als opwindend ervaren en eindigen dan ook onderaan de top 10 van meest genotvolle sekstechniek.

Het onderzoek kadert in het doctoraal onderzoek van dokter Johan Vansintejan, werd gepubliceerd in het toonaangevend Journal of Sexual Medicine en eind september voorgesteld op het 14de Wereld Congres voor Seksuele Geneeskunde in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul.

Referentie
Vansintejan J, Devroey D. Sexual Activity of Belgian Gay Men.  The Journal of Sexual Medicine, Volume 7 – supplement 4 – 2010, p. 168 Sep 2010

Dit bericht werd geplaatst in Gezondheid, Holebi, Wetenschap en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op VUB: Belgische homo’s hebben een zeer actief en gevarieerd seksleven

  1. Pingback: “Homo’s seksen zoals hetero’s” | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s