Schrijfwedstrijd kinderboek over 2 mama’s of 2 papa’s

Kinderboeken over twee moeders of over twee vaders zijn nog steeds zeldzaam. Daarom deze schrijfwedstrijd.

Persbericht: “Schrijf een kinderboek over twee mama’s of twee papa’s”

‘Schrijf een verhaal voor kinderen tussen 3 en 7 jaar over opgroeien binnen een holebi-gezin.’ Dat is de  opdracht van een wedstrijd die Het Roze Huis–Antwerpen lanceert samen met de holebi-gezinsvereniging
’t Kwadraat. Het mooiste verhaal wordt in prentenboekvorm gegoten door illustrator Tinne Van Den Bossche en uitgegeven door uitgeverij
’t Verschil.

De jury die beide organisaties konden samenstellen is niet min! André Sollie (auteur en illustrator), Nathalie Delporte (radiomaker en mama van Aimée), Annemie Boden (’t Kwadraat en mama van Antje, Jitse en Bente), Jarko De Witte-van Leeuwen (auteur, illustrator en papa van Arwen en Wolf) en Johanna Pas (uitgever, auteur en boekhandelaar) zetelen in de jury. Verhalen zijn welkom tot 1 december via chloe.lenaerts@hetrozehuis.be.

Met dat boekje wil Het Roze Huis en ’t Kwadraat holebi-gezinnen zichtbaarder maken. “Veel holebi-ouders vertellen ons nood te hebben aan een prentenboek waar hun kinderen zich in kunnen herkennen”, aldus Chloé Lenaerts van Het Roze Huis. “Er bestaat wel een aanbod, maar dat is erg beperkt. Daarnaast merken we ook dat leerkrachten het moeilijk vinden om dit thema bespreekbaar te maken in de klas. Dit boekje kan dan een eerste aanzet zijn.”

Praktische info:
•    Geïnteresseerden sturen hun verhaal voor 1 december naar chloe.lenaerts@hetrozehuis.be
•    Het volledige wedstrijdreglement kan je vinden op http://www.hetrozehuis.be
•    De wedstrijd wordt gerealiseerd in het kader van het Gelijke Ouders-project, met de steun van Gelijke Kansen in Vlaanderen.

Meer info over dit persbericht en Het Roze Huis

Het Roze Huis – Antwerpse Regenboogkoepel is het provinciale samenwerkingsverband van de Antwerpse holebi-verenigingen. Het welbekende pand aan de Antwerpse Draakplaats, Het Roze Huis, biedt socio-culturele infrastructuur aan aangesloten en externe groepen en de holebigemeenschap in Antwerpen. Het Roze Huis -ARK beschikt over meer dan 100 actieve vrijwillig(st)ers en behartigt de belangen van een dertigtal aangesloten verenigingen.

De verhalenwedstrijd kadert in het Gelijke Ouders II-project dat de aandacht vestigt op holebi- en transgenderouderschap. Het Roze Huis Antwerpen organiseert samen met ’t Kwadraat in dit verband ontmoetingsdagen en infoavonden voor holebi-en transgendergezinnen. Daarnaast ontwikkelt ze gratis vormingen voor professionals en verschillende sensibiliserende acties. Het Gelijke Ouders project wordt met de steun van de Vlaamse Minister voor Gelijke Kansen gerealiseerd.

Over ’t Kwadraat:
’t Kwadraat is een vereniging voor holebi’s met kinderen of een kinderwens. ’t Kwadraat wil een ontmoetingsplaats bieden aan alle holebi-ouders, wensouders en nieuw samengestelde gezinnen. Ze organiseren uiteenlopende activiteiten in het Antwerpse zoals ontmoetingsactiviteiten en infoavonden. Voorts treden ze vaak op als gastspreker rond het thema holebi-ouderschap.
http://www.tkwadraat.be

Over ’t Verschil:
’t Verschil merkte dat het aanbod van Nederlandstalige holebi-boeken beperkt was en startten daarom in 2005 met een uitgeverij. Het doel is om een diversiteit aan kwalitatief hoogstaande boeken met een holebi-thema uit te geven. In ons gamma vind je dan ook zowel romans als poëzie, erotische verhalen, non-fictie en cartoons.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Holebi, Literatuur, Media en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Schrijfwedstrijd kinderboek over 2 mama’s of 2 papa’s

  1. Pingback: Tweets that mention Schrijfwedstrijd kinderboek over 2 mama’s of 2 papa’s | Lacquemant -- Topsy.com

  2. mick zegt:

    Wel, dat was mijn eerste gedacht, toen zag ik de tekeningen van de illustratrice en dacht, nee! Die wil ik ook zelf maken, die van haar zijn niet mijn ding!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s