Doet Bert van Bert & Ernie (Sesamstraat) coming-out als homo? (+ video)

Staat Bert op het punt zich te outen als homo? Volgens sommigen zijn er tekenen aan de wand. Zo twitterde Bert nogal dubbelzinnig.

Bert geout in homovriendelijk ‘Sesamstraat’?
De poppen gingen aan het dansen na een tweet over Berts kapsel.

‘Zijn Bert en Ernie homo?’: de vraag houdt Amerikaanse media al een hele poos bezig, en de makers van ‘Sesamstraat’ lijken de jongste tijd steeds vaker te zinspelen op Berts geaardheid.

De vraag of Bert en Ernie een koppel vormen wordt wel al langer gesteld – tenslotte leven de twee vrienden onder één dak en slapen ze naast elkaar – maar sinds de tijd van sociaalnetwerksites doen geruchten nog een pak sneller en hardnekkiger de ronde.

Bert twittert
Zo was er in juni een tweet van Bert (die van ‘Sesamstraat’ hebben een twitter-account, of wat had u gedacht?) die olie op het vuur goot: “Is het jullie al opgevallen hoe mijn kapsel op dat van Mister T. lijkt?”, twitterde Bert.  “Alleen is mijn mohawk een beetje meer ‘mo’ en een beetje minder ‘hawk’.”. ‘Mo’ is Amerikaans slang voor ‘homoseksueel’, wat de speculaties al helemaal voedde.

Volgens de Los Angeles Times, die het voorbije seizoen van ‘Sesamstraat’ onder de loep nam, zijn er wel meer aanwijzingen dat het nog steeds immens populaire kinderprogramma de hand reikt aan de homogemeenschap. Zo waren er een aantal homo-gastrollen in de Amerikaanse versie, waarbij één ster “de schoenenfee” speelde, en zong will.i.am van Black Eyed Peas een liedje over ‘accepteren wie je echt bent’.

Herkenbaar
Solide aanwijzingen of puur toeval: feit is dat de homogemeenschap zich best kan vinden in de tendens. De voorzitter van belangenvereniging GLAAD vindt dat het programma de realiteit correct weergeeft: “Steeds meer homokoppels beginnen een gezin en hebben kinderen”, luidt het. “Het is belangrijk dat ook die kindjes hun gezinssituatie herkennen in hun favoriete show.” (hlnsydney/tw)

Die banaan in de oor heeft de twee zeker gecorrumpeerd!

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Media, Televisie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Doet Bert van Bert & Ernie (Sesamstraat) coming-out als homo? (+ video)

  1. Mo is ook Engelse slang voor Moustache. En zijn kapsel ljjkt meer op een snor dan op een mohawk.

    Maar natuurlijk zijn Bert en Ernie homo.

  2. Pingback: WJNH: Michiel Vanackere vervangt Seppe Geerts als woordvoerder (+ audio) | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s