Homo’s wel welkom in Antwerpse moskees

Moskeegids Adem Ustbogä wilde geen homo’s rondleiden, schreef gisteren De Standaard. Dat wil zijn baas Omar Nahas, zelf moslim en homo, nuanceren. De man is geschrokken van de reacties, klinkt het.

Hobebi’s zijn wel welkom in moskee, Jelle Rits, Het Laatste Nieuws, 08.10.2010

“Holebi’s mogen wel binnen in de moskee.” Zo reageert Omar Nahas op de ophef die was ontstaan, nadat een van zijn gidsen in een krant had verklaard homo’s en lesbiennes te weigeren. En dat terwijl het project van de stad Antwerpen – waarbij moslims groepen en scholen rondleiden – net bedoeld is om vooroordelen uit de wereld te helpen. Holebifederaties als het Roze Huis reageerden verbolgen en spraken van “discriminatie”. “De gids is zwaar aangeslagen en zegt dat hij verkeerd is begrepen”, aldus Nahas – zelf een homoseksuele moslim. “Ik ken die man en zijn houding ten opzichte van diversiteit is heel positief. De islam denkt niet anders over homoseksualiteit dan de katholieke kerk of het joodse geloof. Zo is dat nu eenmaal. Maar ònze regel is: respect voor iedereen.” Het Roze Huis heeft intussen zijn leden uitgenodigd om een moskee te bezoeken.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Godsdienst, Holebi, Media, Politiek, Toerisme en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Homo’s wel welkom in Antwerpse moskees

 1. Pingback: Godsdient vs. homoseksualiteit en hiv: “ook onzin heeft recht op gefundeerd debat” | Lacquemant

 2. you zegt:

  Dit is de wereld op zijn kop. Het is niet aan de stad om dit soort islamisering te subsidiëren.
  Of moeten niet-moslims worden voorbereid op hun minderwaardig en ondergeschikt statuut van dhimmi, als de islam hier de meerderheidsideologie gaat uitmaken?
  In elk land met een moslimmeerderheid, ook Turkije (waar de laatste autochtone christenen worden weggepest) en Marokko (waar de autochtone christenen reeds werden uitgeroeid bij de komst van de Arabische veroveraars in de 7de eeuw) is het VERBODEN om te evangeliseren. Wie een bijbel verspreidt kan al worden opgepakt, opgesloten en het land worden uitgezet.
  Zowel in Turkije als in Marokko waar christenen worden vervolgd, is het verboden om grond of een gebouw te kopen voor een kerk. Zich afkeren van de islam is er van rechtswege verboden, evenals het zich bekeren tot een andere religie. In moslimlanden is de wetgeving erop gericht om het voor een andere religie dan de islam, voet aan grond te krijgen. Alle andere bestaande religies werden er uitgeroeid of worden er in het beste geval nog gedoogd in een disriminererd en minderwaardig statuut.

  Het is aan moslims hier om eens een kerk of ander gebedshuis te bezoeken, in plaats van zich systematisch op een onverdraagzame manier af te sluiten en af te keren van de gebedshuizen van alle andere religies. We zien bij moslims geen enkele openheid naar anderen toe, geen enkele interesse of openheid voor andere geloofsovertuigingen, maar integendeel enkel verstarring en een zich opsluiten in het eigen kleine bekrompen gedachtegoed, dat zich afsluit van alles en iedereen die anders is.

  Eigenlijk is het stuitend dat de stad Antwerpen een ideologie die allerlei priviléges, voorrechten en vrijheiden opeist die ze anderen NIET gunt, voorrechten en subsidies geeft. Het Het is enkel eenrichtingverkeer die enkel voorrechten geeft aan een religie die geen wederkerigheid en geen geloofsvrijheid kent.
  Eigenlijk zou de stad ook kerkgidsen, synagogegidsen… moeten opleiden en financiëren, zodat moslims eens worden rondgeleid in kerken of een ander gebedshuis…van de meer dan 30 confessionele overtuigingen in deze stad,
  Voor wanneer de eerste kerkgidsen om moslims rond te leiden in een kerk?????
  Waarom steeds deze steeds verder gaande discriminatie van niet-moslims vanwege de stad Antwerpen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s