11 oktober Coming Out Day ook in België

Maandag 11 oktober is het vooral in Engelssprekende landen en in Nederland Coming Out Day. Maar ook in Nederlandstalig België wilt Wel Jong Niet Hetero een ‘kom-uit-de-kast’-actie.

Persbericht: 11 oktober Coming Out Day!

Jeugdbeweging daagt jongeren en jeugdwerk uit massaal uit de kast te komen!

Een internationale dag om je coming out te doen, daar pikt Wel Jong Niet Hetero graag op in om jongeren en jeugdbewegingen te activeren mee te doen! Deze zondag is misschien wel hét moment om, ludiek of serieus, eens te laten zien in je jeugdbeweging dat niet iedereen ‘gewoon hetero’ is. Ook op Facebook en Netlog lanceert de jeugdbeweging een ‘kom-uit-de-kast’-actie!

Seppe Geerts van Wel Jong Niet Hetero vertelt overtuigd: “Als een grootse ‘Coming Out Dag’ kan betekenen dat jongeren en jeugdbewegingen laten zien aan elkaar dat het dik ok dat niet iedereen hetero is, dan zou dat toch een stevig statement zijn! Voor jongeren die op zoek zijn naar hun identiteit is het écht belangrijk en tof om te weten dat hun omgeving holebivriendelijk is en dat er zelfs anderen zijn die net zijn zoals hen! Daarom lanceren wij dus twee oproepen.”

Kom uit de kast in/met je jeugdbeweging!
Iedere jeugdbeweging wil tolerant en open zijn. Wij twijfelen er niet aan dat dit ook zo is! Er is vast een mogelijkheid om dit weekend aan je leden en leiding te laten zien dat jouw groep verdraagzaam is tegenover holebi’s! Uiteraard is deze open ingesteldheid in een werking voor velen ‘evident’, maar het af en toe extra beklemtonen is belangrijk en een hart onder de riem.
Kom uit de kast op Facebook/Netlog!

Ben jij bereid om uit de kast te komen op je eigen profiel? Plaats dan onze Coming-Out-Day-avatar als profielfoto en vertel met deze actie subtiel dat ook jij uit de kast komt! Je vindt deze avatar op de Facebookpagina van Wel Jong Niet Hetero.

Seppe Geerts: “Het blijft trouwens een vreemd gegeven dat enkel holebi’s uit de kast moeten komen: waarom zouden hetero’s dit ook niet eens doen? Ook door te zeggen ‘ik ben holebivriendelijk’ geef je een mooi signaal! En hey, die dag mag je eigenlijk met eender wat uit de kast komen, zolang het verdraagzaam is én onze avatar gebruikt!”

Extra info?
Voor jongeren die contact zoeken met andere jongeren om ‘uit de kast te komen’, zijn er heel wat mogelijkheden! Bijvoorbeeld:
T-jong, de deelwerking voor transgenderjongeren, organiseert op 31 oktober een Halloween-activiteit.
Oprit18 gaat op Rookie-de-luxe-weekend van 26 tot 28 november: een weekend speciaal voor jongeren tussen 18 en 24 die nog twijfels hebben, hun eerste stappen willen zetten, …
In ieder geval vind je alle nodige info op www.weljongniethetero.be!

Voor jeugdwerkers die op zoek zijn naar ideeën om rond het thema aan de slag gaan is er de publicatie “Vreemde Eend in de Bijt”, die je kunt bestellen of downloaden via www.weljongniethetero.be.

Dit bericht werd geplaatst in Holebi en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s