Sexion d’Assaut in Brusselse AB: çavaria wilt geen homofobie op het podium

De holebifederatie çavaria wilt niet dat Sexion d’Assaut optreedt in de Ancienne Belgique. De rapgroep is out and proud homofoob. In Saint-Etienne, Angers en ook Caen en Clermont-Ferrand zijn hun concerten geannuleerd.

Holebitransbeweging aanvaardt geen homohaat op het podium.

Op 2 november 2010 treedt de Parijse rapgroep ‘Sexion d’Assaut’ op in de Brusselse AB. Dit geplande concert brengt commotie teweeg, omdat de groep zich schuldig maakte aan homofobe uitspraken en teksten. Çavaria vindt de commotie terecht. De holebi- en transgenderbeweging wil homohaat op een groot Belgisch podium immers niet tolereren of minimaliseren. Çavaria vindt dat een groep die oproept tot haat tegenover holebi’s, geen podium verdient.

Çavaria vindt vrijheid van meningsuiting uiterst belangrijk. Zonder deze vrijheid zou de beweging immers lang niet staan waar ze vandaag staat. Çavaria vindt het echter cruciaal om te onderstrepen dat de vrijheid van meningsuiting stopt waar het oproepen tot haat begint.

Mieke Stessens: “We moeten een homofobe groep die optreedt voor een immens publiek, niet minimaliseren. Misschien liggen mensen in ons land niet wakker van hun lyrics, maar we mogen niet blind zijn voor het effect dat hun muziek kan hebben op hun publiek, ook in andere landen. De homofobie van groepen als deze afdoen als “een te verantwoorden mening”, gaat voor ons niet op. Homofobie is niet zomaar een mening maar wel een mechanisme dat overal in de wereld leed veroorzaakt”.

Çavaria is graag bereid om met de groep en de concertorganisatoren in dialoog te treden over deze kwestie. Ook de concertwereld draagt een verantwoordelijkheid. Organisatoren die non-discriminatie en verdraagzaamheid naar eigen zeggen hoog in het vaandel dragen, kunnen commerciële belangen niet laten voorgaan op dit engagement voor verdraagzaamheid. Een publiek debat hierover kan zinvol zijn en çavaria nodigt de betrokkenen hier dan ook toe uit.

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Media, Muziek, Politiek en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Sexion d’Assaut in Brusselse AB: çavaria wilt geen homofobie op het podium

  1. Pingback: Sexion d’Assaut zweert homofobe uitspraken af voor concert in Ancienne Belgique (Brussel) | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s