Borsalino, nieuw holebicafé in Turnhout

In de Turnhoutse Stationsstraat open binnenkort Borsalino, een loungecafé voor holebi’s.

“Holebi’s kunnen hier bijna nergens terecht”, Toon Verheijen, Gazet van Antwerpen, 05.10.2010

Rudy Verschooren (45) heeft al vele jaren horeca-ervaring, maar nog nooit had hij een eigen zaak. Daar komt nu verandering in met Borsalino. Hij heeft de voorbije weken de handen uit de mouwen moeten steken. “Ik ben nog maar een tweetal weken geleden begonnen met de verbouwingen”, lacht Rudy. “Het is dus inderdaad een beetje doorwerken geweest. Vrijdagavond zal er snel zijn, maar normaal gezien moet alles wel tijdig in orde geraken. Hopelijk dan toch.” En van waar die naam Borsalino? “Dat is van oorsprong een Italiaanse hoed. Nogal een specialleke. Al Pacino heeft er ook ooit mee rondgelopen.”

Anders dan anderen

Het pand waar Rudy zijn café gaat uitbaten, werd enkele jaren geleden nog volledig gerenoveerd door eigenaar brouwerij Alken Maes. “Toch hebben we er zelf nog heel veel in veranderd om het helemaal naar mijn zin te maken”, vertelt Rudy. Zijn holebicafé moet immers een bepaalde sfeer uitademen. “We gaan voor een lounge-café. Dat is er nog niet in de Stationsstraat, dus dan bieden we toch iets anders aan dan de anderen. We gaan vooral voor de muziek uit de jaren 60, 70 en 80 en misschien ook wat Nederlandstalig ertussen. Niet te veel van de hedendaagse muziek in elk geval. Ik heb er ook bewust voor gekozen om geen eten te serveren omdat je anders niet mag roken.”

De vorige holebikroegen in Turnhout waren nooit een lang leven beschoren. Momenteel is er alleen café Pas de Pouf op de Grote Markt dat zich als holebikroeg out. “Ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken”, zegt Rudy. “Ik hoor zelf van enkele holebi’s dat er voor hen niet meer al te veel te beleven valt in Turnhout. Daar gaan we dus opnieuw verandering in brengen.”

Pand met geschiedenis

Het pand waar Rudy Verschooren Borsalino gaat openen, heeft al een hele geschiedenis achter de rug. Van begin 1994 tot juli 2003 baatte wijlen Jan Naets, beter bekend als ‘Bompa Punk’, er De Kabouter en later De Komeet uit. Toenmalig burgemeester Marcel Hendrickx liet het café sluiten wegens ernstige inbreuken op de brandveiligheid. Bompa Punk wilde toen niet voor de renovatiekosten opdraaien en sloot de deuren. Drie jaar later stapte hij uit het leven. Alken Maes verbouwde daarna de hele zaak en gaf ze de naam Perron, maar een lang leven was dat café ook niet beschoren. Hopelijk doet Rudy Verschooren het nu beter.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Holebi, Horeca, Media en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Borsalino, nieuw holebicafé in Turnhout

  1. Jef van ravensteyn zegt:

    Wanneer is de opening van Borsalino??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s