Video: 1ste hiv-spot voor homo’s op radio en tv, met Sven Pichal

De Live Positive-campagne van Sensoa is nu ook te horen en te zien op tv.

Preventiespot voor homo’s voor het eerst op de VRT

Van 4 tot 10 oktober zendt de VRT voor het eerst een preventiespot uit over veilig vrijen, specifiek voor homomannen. Radiomaker Sven Pichal (‘Peeters & Pichal’, Radio 1) is het gezicht van de clip, die wordt uitgezonden binnen de gratis zendtijd voor humanitaire campagnes. De spot past in de campagne Live Positive, waarmee Sensoa homo’s wil aanzetten om na te denken over wat hiv betekent in hun leven.

Er is veel hiv onder homo’s in België. Wellicht is één op twintig homo’s in Vlaanderen hiv-positief. Toch is hiv relatief onzichtbaar onder homo’s. Er wordt weinig over gepraat, uit angst voor negatieve reacties. Dankzij de medicatie kan de ziekte goed onder controle worden gehouden. Maar de impact van hiv op het sociale leven valt soms erg zwaar.

De campagne Live Positive vertrekt van de idee dat als één op twintig homo’s hiv heeft, alle homo’s leven met hiv. Of je zelf hiv hebt of niet. Want hiv speelt nu eenmaal een rol als je uitgaat, als je een nieuwe partner ontmoet, als je onder vrienden bent… De spot zal te zien zijn op Eén, maar wordt ook uitgezonden op de vijf VRT-radiozenders.

Meer informatie over deze campagne op http://www.livepositive.be. De planning voor uitzending van de tv-spot in bijlage

Dit bericht werd geplaatst in Gezondheid, Holebi, Radio, Televisie en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Video: 1ste hiv-spot voor homo’s op radio en tv, met Sven Pichal

  1. Pingback: Sven Pichal, Philippe Delvaux, Mister Leather Belgium, Yves Aerts en Showbizz Bart sluiten hiv-sensibiliserende Live Positive-campagne af (+ video) | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s