Nederland: prostitutie en porno pas vanaf 21 jaar

Het regeer- en gedoogakkoord van de liberale VVD, de christendemocratische CDA en de PVV schenkt weinig aandacht aan holebi’s en transgenders. Dat schrijft GK.nl. De minimumleeftijd voor betaalde seks wordt wel opgetrokken tot 21 jaar.

Het Nederlandse regeer- en gedoogakkoordt stelt dat “het kabinet ook borg staat voor de emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders en daartoe concreet beleid zal ontwikkelen”.

In het stuk wordt verder met geen woord gerept over al dan niet afschaffen van de weigerambtenaar, de enkele feitconstructie, verzwaarde straffen voor homogerelateerd geweld of de positie van homoseksuele asielzoekers.

Loverboys

De minimumleeftijd voor sekswerking wordt opgetrokken tot 21 jaar. Daarmee wil de nieuwe Nederlandse regering het fenomeen van de loverboys aanpakken.

Politieke insiders menen dat het ontbreken van bindende afspraken over de genoemde punten, ruimte biedt aan de Tweede Kamer om zelf met initiatiefwetgeving te komen: als er in het regeerakkoord niets over is opgenomen, kan het kabinet er ook geen halszaak van maken, zo wordt gesteld.

Het COC is voorzichtig positief. Voorzitster Vera Bergkamp:  “Hoewel de passage over homo-emancipatie beknopt is, is dit een kans om het beleid versterkt voort te zetten. Zeker wanneer er ook weer een minister voor LHBT-emancipatie wordt benoemd. Een sterk LHBT-beleid is dan ook bittere noodzaak, gezien de stijgende geweldscijfers en de suïcidepercentages onder LHBT-jongeren. Ook is dit het eerste regeerakkoord waarin – naast homo’s – ook lesbiennes, transgenders en biseksuelen expliciet worden genoemd als doelgroep van het emancipatiebeleid.”

Bergkamp maakt zich zorgen over het gebrek aan concrete maatregelen in het akkoord, bijvoorbeeld om de slechte situatie van LHBT’s in het onderwijs aan te pakken. Bergkamp: “We zullen het kabinet afrekenen op haar daden en doen als LHBT-beweging graag suggesties voor concreet beleid.”

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Media, Politiek en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s