Jan Roegiers wil boycot homofobe Sexion D’Assaut in AB Brussel

Vlaams parlementslid Jan Roegiers wil niet dat de openlijk en consequent homofobe rapgroep Sexion D’Assaut komt optreden in de Brusselse Ancienne Belgique.

Persbericht: Geen haat met Vlaams belastingsgeld

Op 2 november geven de populaire Parijse rappers van Sexion D’Assaut een concert in de Brusselse AB. De groep is gekend voor zijn homofobe teksten. Vlaams sp.a-volksvertegenwoordiger Jan Roegiers reageert verontwaardigd: “De AB is één van de grote culturele instellingen gefinancierd door de Vlaamse Gemeenschap en haar podia dienen wat ons betreft niet om haatboodschappen te promoten”.

Sexion D’ Assaut is een vriendengroepje uit de banlieues dat zich opwerkte tot een succesvolle rapgroep. In de teksten van de groep wordt expliciet opgeroepen tot geweld tegen homo’s. In een interview met het tijdschrift International Hiphop maakt de groep zelf duidelijk hoe ze er écht over denken: “Het modeverschijnsel homoseksualiteit is een zonde die moet tegengegaan worden door bekering tot de Islam. We hebben homoseksualiteit veel aangevallen, omdat we homofoob zijn en we menen het voor 100%. We begrijpen totaal niet dat in sommige landen het homohuwelijk of adoptie voor homo’s geaccepteerd wordt” , aldus een lid van de groep.

Dit is echt onaanvaardbaar zegt Roegiers: “De AB heeft als belangrijk cultuurhuis gesubsidieerd door de Vlaamse gemeenschap ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Groepen programmeren die een boodschap van racisme of homohaat uitdragen past niet in dat kader.”

In het doelstellingenkader Gelijke kansen van coördinerend minister Pascal Smet, goedgekeurd door de Vlaamse regering op 9 juli 2010, staat het voornemen om een non-discriminatieclausule op te nemen in subsidiereglementen. Roegiers: “Het is nu aan minister Schauvliege om dat algemene voornemen te concretiseren. Bijvoorbeeld door non-discriminatie mee op te nemen in de beoordelingscriteria voor subsidies aan muziekclubs zoals de AB.”

“Het is aan de Vlaamse Gemeenschap om een duidelijk signaal te geven dat dit echt niet door de beugel kan”, besluit Roegiers.

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Muziek, Politiek en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Jan Roegiers wil boycot homofobe Sexion D’Assaut in AB Brussel

  1. Pingback: Homofobe rapgroep Sexion d’Assaut: concerten in Angers en Saint-Etienne geannuleerd. Volgt Brussel? | Lacquemant

  2. Pingback: Sexion d’Assaut in Brusselse AB: çavaria wilt geen homofobie op het podium | Lacquemant

  3. Pingback: Sexion d’Assaut gaat actie ondernemen tegen homofobie | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s