Franse homofobe rapgroep Sexion D’Assaut in Brusselse AB?

De Franse rapgroep Sexion d’Assaut (vrij te vertalen als aanvalsteam of SWAT) treden op 2 november in de Ancienne Belgique in Brussel op. Alleen is de groep openlijk en consequent homofoob. Dat meldt Yvan Brys van Mikpunt.

Homofobe rappers komen naar Brussel

[…]

In een interview met het tijdschrift International Hiphop winden ze er geen doekjes om: “We hebben homoseksualiteit veel aangevallen, omdat we homofoob zijn en we menen het voor 100%!” Naar het einde van hun interview stellen ze dat het “modeverschijnsel” homoseksualiteit als “zonde” moet gezien worden en dit moet tegengegaan worden door zich tot “de enige echte” godsdienst, de Islam, te bekeren. “We zijn erg religieus en zelfs God heeft naar de homoseksuelen een profeet gezonden om ze naar de Islam te leiden en hun zonden te vergeven.”  De verbijsterde journalist noteerde nog:  “We kunnen het ons dus niet veroorloven om openlijk te zeggen dat voor ons homoseksualiteit een afdwaling en onaanvaardbaar is? We begrijpen totaal niet dat in sommige landen het homohuwelijk of adoptie voor homo’s geaccepteerd wordt!”

De uitspraken veroorzaakten de nodige commotie (zie clipje) en dat vonden de jongens van Sexion D’Assaut niet echt leuk. Er kwamen excuses en de rappers kwamen er plots achter dat ze wel eens mensen zouden kunnen kwetsen met hun homofobe taaltje: “We hebben er al veel over nagedacht en er is ons verteld dat we het er op onze nieuwe plaat beter niet over zouden hebben. Het kan ons schaden en het publiek afschrikken. Stel je voor, er zijn zelfs homo’s die naar onze concerten komen!” Platenmaatschappij Sony bevestigt dat de opmerkingen wel degelijk zijn gemaakt en toonde zich not amused. Tot zover de zoveelste rel in rij? Zaak gesloten?  Veel hangt af van wat ze tijdens hun komende optredens gaan doen.

“Niet als homo geboren”

De groep riep in vorige albums op om homo’s te vermoorden. In de song ‘On t’a humilié’ (We hebben je vernederd) zingen ze: “Ik denk dat het hoog tijd is dat de homo’s hun lul wordt afgesneden en dat ze voor dood op straat achter gelaten worden” en nog “Ver weg is de tijd waar homo’s zich in het geheim schminkten. Nu stappen ze door de stad lijkend op een regenboog. Maar beweeg, komaan beweeg. Al deze praktijken zijn niet gezond” En : “Je krijgt het koud als een travestiet je roept, want je weet dat de mens niet als homo is geboren maar hij het wordt in 30% van de gevallen “.  Staan de songs waarin de homofobie verwerkt is nog op hun playlist? Voor hun optreden in Brussel bijvoorbeeld? Zeker de oproep om homo’s te vermoorden kan niet volgens de Belgische antidiscriminatiewetgeving.

Sexion D’Assaut komt optreden in Brussel op dinsdag 2 november. Plaats van het gebeuren: de AB. Dat is een zaal die vlakbij de Brusselse homobuurt ligt. Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bruno De Lille (Groen!) kondigde een campagne rond geweld tegen holebi’s aan voor dit najaar.  Misschien moet hij het management van Sexion D’Assaut maar eens aanspreken. Of ze vanop het podium iets willen zeggen daarover? Ze hoeven homo’s niet op schoot te nemen, maar ze zouden wel afstand kunnen nemen van geweld tegen homo’s. Het valt te proberen: een nee heb je, een ja kan je krijgen. Op de Facebookgroep die oproept tot een boycot van Sexion D’Assaut stroomt intussen de informatie over acties binnen.  Chabada, de organisatie die instaat voor twee concerten in Angers op 13 oktober twijfelt nog tussen het afgelasten ervan of een debat tussen het publiek en de groep. Hun muziek zou ook al geboycot worden op een Franse jongerenzender.

[…]

Protest tegen Sexion d’Assaut in het algemeen bleef dus niet uit. SOS Homophobie is in deze controverse tevreden dat de erg homofobe uitspraken niet onopgemerkt voorbij zijn gegaan. Niet alleen officiële ‘homo-instanties’ protesteren, ook op zich neutrale mensen vinden de opstelling van Sexion d’Assaut niet kunnen. Zo zal NRJ, de Franse Studio Brussel, niet meer samenwerken met de groep.

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Media, Muziek, Politiek en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Franse homofobe rapgroep Sexion D’Assaut in Brusselse AB?

  1. Pingback: Jan Roegiers wil boycot homofobe Sexion D’Assaut in AB Brussel | Lacquemant

  2. Pingback: Homofobe rapgroep Sexion d’Assaut: concerten in Angers en Saint-Etienne geannuleerd. Volgt Brussel? | Lacquemant

  3. Pingback: Sexion d’Assaut in Brusselse AB: çavaria wilt geen homofobie op het podium | Lacquemant

  4. Pingback: Sexion d’Assaut gaat actie ondernemen tegen homofobie | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s