Ganesha wint en domineert Vlaamse Musicalprijzen 2010, Timo Descamps valt uit de boot

Ganesha, de musical over twee vrouwen op reis door India, won vijf Vlaamse Musicalprijzen. Timo Descamps greep naast de prijs voor Beste Mannelijke Bijrol. Die ging naar Tim Driesen voor zijn bijdrage in Notre Dame de Paris.

‘Ganesha’ triomfeert op Vlaamse Musicalprijzen

Ganesha is de grote winnaar van de Vlaamse Musicalprijzen 2010. De intieme musical van Judas Theaterproducties viel 5 keer in de prijzen, waaronder voor Beste Musical. The Sound of Music won twee keer en was de onbetwiste winnaar van de Radio 2 Publieksprijs.

De Vlaamse Musicalprijzen werden uitgereikt in het Brusselse enentertainmentcomplex Viage, tijdens een wervelend gala. Het werd de avond van Ganesha want de voorstelling ging met de helft van de prijzen aan de haal. De musical rond 2 vrouwen die met zichzelf geconfronteerd worden tijdens een reis naar India, won 5 keer: Beste Musical, Beste Regie (Martin Michel), Beste Vrouwelijke Hoofdrol (Karin Jacobs), Beste Inhoudelijke Prestatie (Allard Blom) en Beste Creatieve Prestatie (Harry De Neve).

Ook voor The Sound of Music werd het een succesvolle avond. Het was zonder twijfel de populairste musical van het afgelopen seizoen en het was dan ook geen verrassing dat The Sound of Music de Radio 2 Publieksprijs in ontvangst mocht nemen. Ook Kirsten Cools was aan het feest want zij won als Beste Vrouwelijke Bijrol de tweede prijs voor The Sound of Music. De andere prijzen gingen naar Koen Van Impe, Beste Mannelijke Hoofdrol in Pippi Zet De Boel Op Stelten, en Tim Driesen, Beste Mannelijke Bijrol in Notre Dame de Paris.

Voor het eerst werd ook een amateurprijs uitgereikt en dat werd op groot enthousiasme onthaald. De eerste winnaar van de Musicalsiteprijs voor Beste Amateurproductie ging naar het Sint-Niklase gezelschap Bohemian Productions. Dat viel met zijn debuut Rent, over een groep New Yorkse vrienden en hun strijd om te overleven, al meteen in de prijzen. Het Sint-Niklase gezelschap werd geprezen omwille van de uitstekende productie en de sterke omkadering, zodat de jonge acteurs gedurende het hele traject een uitstekende begeleiding kregen.

Opvallend:
– Karin Jacobs werd bekroond met een Vlaamse Musicalprijs en treedt daarmee in de voetsporen van haar zoon Jelle Cleymans, die enkele jaren geleden ook al won.
– Er stond geen maat op de populariteit van The Sound of Music vorig seizoen: de voorstelling haalden bij de Radio 2 Publieksprijs meer stemmen dan de andere musicals samen.
– De prijzen werden uitgereikt door een aantal opvallende namen. Zo reikten Dean en Jo Lemaire de prijzen voor Beste Vrouwelijke en Mannelijke Bijrol uit en Leah Thys maakte de Beste Musical bekend.

WINNAARS VLAAMSE MUSICALPRIJZEN 2010

BESTE MUSICAL
Ganesha

RADIO 2 PUBLIEKSPRIJS
The Sound of Music

BESTE REGIE
Martin Michel (Ganesha)

BESTE VROUWELIJKE HOOFDROL
Karin Jacobs (Ganesha)

BESTE MANNELIJKE HOOFDROL
Koen Van Impe (Pippi Zet De Boel Op Stelten)

BESTE VROUWELIJKE BIJROL
Kirsten Cools (The Sound of Music)

BESTE MANNELIJKE BIJROL
Tim Driesen (Notre Dame)

BESTE INHOUDELIJKE PRESTATIE
Allard Blom (Ganesha)

BESTE CREATIEVE PRESTATIE
Harry De Neve (Ganesha)

BESTE AMATEURPRODUCTIE
Rent – Bohemian Productions (Sint-Niklaas)

Dit bericht werd geplaatst in Cultuur, Holebi, Media, Musical, Muziek en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s