Pascal Smet & çavaria stellen ‘Juridische gids over ouderschap voor holebi’s en transgenders’ voor

Vlaams minister van Gelijke Kansen Pascal Smet stelt op 25 september tijdens de Mamoesdag (Mama + moeder dag) de ‘Juridische gids over ouderschap voor holebi’s en transgenders’ voor. Deze handige publicatie geeft een overzicht van alle mogelijke juridische kwesties in verband met holebi- en transouderschap.

Persbericht: Boekvoorstelling Pascal Smet: juridische gids over ouderschap voor holebi’s en transgenders

Vlaams minister van Gelijke Kansen Pascal Smet stelt op 25 september, tijdens de Mamoesdag, de ‘Juridische gids over ouderschap voor holebi’s en transgenders’ voor. Deze handige publicatie geeft een overzicht van alle mogelijke juridische kwesties in verband met holebi- en transouderschap.

Thema’s als medisch begeleide voortplanting, adoptie, erfrecht en successierechten worden helder uitgelegd. De gids is bedoeld voor holebi’s en transgenders met kinderen of een kinderwens, maar ook voor wie professioneel te maken krijgt met juridische vragen omtrent ouderschap.

Pascal Smet: “Holebi’s en transgenders zijn in de praktijk vaak ouders, of koesteren een kinderwens. Elke keuze die zij maken in het kader van hun ouderschapsproject, is verbonden met een kluwen aan juridische implicaties. In deze brochure vinden zij op een aangename en eenvoudige manier terug hoe zij hun kinderwens kunnen realiseren.”

De gids wordt voorgesteld tijdens de Mamoesdag, een treffen voor holebi(wens)ouders, georganiseerd door ’t Kwadraat. De Mamoesdag is een jaarlijks evenement waar holebi-ouders en wensouders elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen uitwisselen, terwijl hun kinderen zich amuseren.

De gids is een uitgave van Gelijke Kansen in Vlaanderen, gerealiseerd door çavaria. De auteur is Paul Borghs, specialist in familierecht en holebi-ouderschap. Çavaria komt op voor gelijke rechten en gelijke behandeling van holebi’s en transgenders.

Mieke Stessens: “Wij krijgen heel wat vragen van holebi’s en transgenders met kinderen of een kinderwens. Lesbiennes denken bijvoorbeeld vaak dat zij, als ze getrouwd zijn, beide juridisch ouder worden van het kind dat binnen hun huwelijk geboren wordt, maar dat is niet zo. De meemoeder moet het kind adopteren. Met deze juridische gids is voor het eerst alle relevante juridische info gebundeld, en dit niet alleen voor holebi’s, maar ook voor transgenders. Dat is een primeur. Het is een heel waardevol document”.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Holebi, Politiek, Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s