Antwerpen Autovrij 2010 lokt “200.000 bezoekers” naar de stad

Het stadsbestuur van Antwerpen telde “200.000” bezoekers van Antwerpen Autovrij. Hoe de deelnemers zijn geteld, wordt zoals gewoonlijk niet verteld.

Persbericht: Antwerpen Autovrij lokt  200 000  bezoekers naar de stad

Voetgangers en fietsers palmden massaal de Antwerpse binnenstad in tijdens de autovrije zondag. Antwerpen Autovrij viel erg in de smaak bij de 200 000 bezoekers , die kennismaakten met vormen van duurzame mobiliteit en genoten van wat de stad te bieden heeft.

Verspreid over de binnenstad lagen parcours waar iedereen alternatieve vervoermiddelen, zoals een twike, segway, ligfiets, elektrische fiets, kickbike, gocart, hobbelfiets of rollerskates, kon uittesten. Onderweg konden bezoekers een racewagen, aangedreven door zonne-energie, tegenkomen.

Iedereen kon de autovrije binnenstad ontdekken, op eigen initiatief, met een uitgestippelde fietstocht of tijdens een wandeling doorspekt met verhalen van Antwerpen Averechts. Kinderen (én hun ouders) konden deelnemen aan een zoektocht met knotsgekke figuren zoals Het Verschrikkelijke Viswijf, De Diepdroevige Visser en Juffrouw Olivia Gazeuse en Haar Wonderlijke Watershow.

De dag lekker luierend doorbrengen was ook een optie: op de info- en picknickplekjes, in het Vikingdorp, slenterend over de Vrijmarkt en genietend van ‘Autovrij Unplugged’, muzikaal straattheater. A-trammetjes en een paardentram reden rondom de autovrije zone.

Op de Grote Markt was het verzamelen geblazen voor het wereldrecord belrinkelen. 1100 rinkelende enthousiastelingen daagden op. Genoeg voor een vermelding in het Guinness Book of Records.

Tijdens Antwerpen Autovrij vonden ook Antwerpen Sport en ZuiderZinnen plaats.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Auto, Politiek en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s