Taart en party voor 15 jaar Het Roze Huis & 10 jaar Café Den Draak

Het Roze Huis – Antwerpse Regenboogkoepel bestaat 15 jaar. Dat wordt nu zaterdag gevierd. Een revue van die 15 jaar lees je hier.

Persbericht : Het Roze Huis trakteert pers en bezoekers op taart.
Antwerpse holebi’s en transgenders vieren vijftienjarig bestaan van Het Roze Huis.

Op zaterdag 18 september blaast Het Roze Huis 15 kaarsjes uit. Café Den Draak bestaat dan 10 jaar. En dat wordt uitbundig gevierd. Buurtbewoners en sympathisanten zijn de hele dag welkom voor een rondleiding, hapjes en drankjes. Voor de gelegenheid is er een overzichtstentoonstelling met foto’s en documenten die de geschiedenis van onze vereniging in beeld brengen. Verder zijn onze vergaderzaal/exporuimte en onze Holebibib een bezoekje waard. Om 11u, 13u en 15u zijn er rondleidingen gepland.

Vanaf 16u is er een reünie voor de vele honderden vrijwilligers die zich in een ver verleden of nog steeds belangeloos inzetten. De dag wordt afgesloten met de inmiddels befaamde ‘80’s-90’s flashback party’ in Café Den Draak.

De pers is de hele dag welkom. Interviews met oud- en de huidige voorzitters zijn mogelijk. Om 16u45 wordt een grote verjaardagstaart aangesneden, wat mooie beelden zal opleveren.

De organisatie Het Roze Huis heeft zijn wortels in de succesvolle Roze Zaterdag die in 1994 plaatsvond. Op initiatief van stichtend voorzitter Denis Bouwen brainstormt een groep individuen over een nieuw, permanent en zichtbaar holebi-project. Een bevraging onder de Antwerpse verenigingen wijst op de behoefte aan een lokaal voor vergaderingen en activiteiten. In 1995 volgde de oprichting van de vzw Het Roze Huis en begon de zoektocht naar een geschikt pand. Pas in september 2000 zien Het Roze Huis en Café Den Draak het levenslicht in het huidige pand op de Draakplaats, dat hiervoor grondig gerenoveerd was.

Vandaag overkoepelt Het Roze Huis 30 verenigingen voor holebi’s en transgenders in de provincie Antwerpen en vervult zij nog steeds haar rol als socio-culturele ontmoetingsplaats voor holebi’s en sympathisanten, en sinds vorig jaar ook voor transgenders. Daarnaast gaat Het Roze Huis de dialoog aan over holebiseksualiteit bij o.a. ouderen en allochtonen en sensibiliseert zij over holebi-gezinnen bij o.a. professionelen. Het Roze Huis is partner voor stad en provincie bij de ontwikkeling en uitvoering van een holebi- en transgenderbeleid. Dit alles dankzij de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers, waarvan sommige al van bij het prille begin hun schouders onder het project Het Roze Huis zetten.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Holebi en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s