Stad Antwerpen wilt Music for Life-record breken (Groenplaats)

Op Facebook is er hard om gezaagd en het is ook waarheid geworden: Antwerpen ontvangt het Studio Brussel Music for Life Glazen Huis. Dit jaar ten voordele van aidsweesjes in Afrika. Uiteraard wil ’t Stad records breken.

Persbericht: Music for Life: stad Antwerpen roept organisatoren op tot actie

Van 18 tot 24 december 2010 vindt op de Antwerpse Groenplaats Music For Life plaats. Drie presentatoren van jongerenzender Studio Brussel sluiten zich dan op in een glazen huis en zamelen met een marathonuitzending geld in voor het goede doel. De opbrengst gaat dit jaar naar weeskinderen die hun ouders verloren aan aids. De stad Antwerpen roept organisatoren op tot actie. Ze plaatste een website online met alle info en nuttige tips voor wie een actie op poten wil zetten en biedt de organisatoren promotionele en praktische ondersteuning.

Binnen drie maanden is het zo ver, dan nemen drie Studio Brussel presentatoren voor een week hun langverwachte intrek in het Glazen Huis op de Antwerpse Groenplaats. De stad wil uiteraard niet dat deze eerste passage in Antwerpen onopgemerkt voorbij gaat. Antwerpen is een warme en solidaire stad, en dat mag geweten zijn. Daarom roept ze alle Antwerpenaren op om van deze editie een topeditie te maken en vliegensvlug in actie te schieten. De stad biedt daarbij de nodige ondersteuning.

Vind alles wat je nodig hebt op http://www.antwerpen.be/musicforlife

Op http://www.antwerpen.be/musicforlife vinden organisatoren van acties alles wat ze nodig hebben:

achtergrondinformatie over het thema van deze editie
tools om zelf een actie op poten te zetten
inspirerende voorbeelden van acties van vorige edities
een overzicht van antwoorden op veelgestelde vragen over Music For Life en de organisatie van acties
Stad biedt ook praktische ondersteuning

Naast een website vol nuttige tips, biedt de stad ook promotionele maar vooral praktische ondersteuning:

Organisatoren die hun actie laten plaatsvinden in Antwerpen en ze registreren bij Rode Kruis Vlaanderen, zien ze ter promotie verschijnen op http://www.antwerpen.be/musicforlife.
De stad biedt logistieke ondersteuning en stelt gratis feestmateriaal ter beschikking.
Er is een lijst gemaakt van zalen die organisatoren gratis mogen gebruiken voor  Music For Life- acties. Deze lijst wordt dagelijks aangevuld.
Enkele acties nu al gerealiseerd

Met nog drie maanden te gaan, staan er al heel wat acties in de steigers en zijn er zelfs al enkele gerealiseerd. Zo was er de culinaire veiling op het Bollekesfeest, die al meer dan 3 500 euro heeft opgebracht.
Daarnaast staat het vast dat de stadsbeiaardier verzoeknummers zal spelen. Verder staat Kunst- en Vliegwerk, het eindejaarsfeest van het district Antwerpen, in het teken van Music For Life. Ook studenten doen hun bijdrage, want het verwelkomingsfeest voor studenten Studay (30 september op de Gedempte Zuiderdokken) is dit jaar helemaal For Life.

Antwerpenaren die meer willen weten over de actie en het goede doel, lezen het in het gratis stadsmagazine De Nieuwe Antwerpenaar. Daarin staat een uitgebreid dossier over Music For Life en de komst van het Glazen Huis naar Antwerpen.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Holebi, Media, Radio en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Stad Antwerpen wilt Music for Life-record breken (Groenplaats)

  1. Pingback: “Music for Life 2011 in Antwerpen” | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s