Duitse Mannschaft (nationale voetbalploeg) boordevol homo’s?

Is de Mannschaft, het nationaal voetbalelftal van Duitsland, een homonest. Sommigen beweren dat. De ‘hoofdverdachte’, Philippe Lahm, is gisteren alvast getrouwd met Claudia Schattenberg. Een ‘coming-out’ in het Duitse voetbal was al aangekondigd.

“Mannschaft verfijnder door homo’s”, Hilde Van Malderen, Het Laatste Nieuws, 15.07.2010

De Duitse voetbalwereld is in de ban van de ‘Schwulencombo’, de homoband binnen de nationale ploeg. Enkele Duitse internationals zouden (half) homo zijn en dat is volgens Michael Becker, de manager van Michael Ballack, de reden waarom Duitsland zo verfijnd speelde op het WK. Een groter taboe bestaat er niet in voetballand en dus staat iedereen op zijn achterste poten. Leverkusen, de nieuwe ploeg van Ballack, liet al weten “niets tegen homo’s te hebben”.

Het recentste nummer van het weekblad Der Spiegel heeft in Duitsland dus een serieuze bom doen ontploffen. Onder de titel ‘Nieuwe Duitse Mannen’, schreef award-winnend journalist Alexander Osang een essay over de nieuwe speelstijl van de Mannschaft. In zijn artikel komen ook enkele opmerkingen van Michael Becker ter sprake. Twee maand voor het WK vertelde Osang in een Luxemburgs restaurant dat hij wist welke spelers bij de nationale ploeg homo waren. Een paar dagen later, tijdens een match van Leverkusen, Ballacks nieuwe ploeg, klonk het dat een gewezen speler van de Mannschaft op het punt stond om te onthullen dat er enkele homo’s in de ploeg zaten. Gevraagd naar de selectie van een nieuwe speler zou Becker geantwoord hebben dat die ‘half homo’ is.

Voor de WK-finale liet Becker nog weten dat daar de reden moest gezocht worden voor het aantrekkelijke, stijlvolle en sexy voetbal van de Duitsers. Want bestond die Mannschaft vroeger uit noeste maar saaie werkers, dan kregen we deze keer een veel verfijndere ploeg te zien. “En die speelden te verfijnd om in de halve finale Spanje te kloppen”, aldus Becker. Osang verwachtte dat de sportjournalisten plotsklaps wakker zouden zijn na die opmerking. “Maar ze knikten alleen maar instemmend. Alsof alle Duitse sportjournalisten al weet hadden van de homoseksuele sfeer die er rond het team van Löw heerst”, aldus de journalist.

Het artikel zorgde voor nogal wat controverse. Bayer Leverkusen stuurde zelfs een officieel communiqué rond. “Bij Leverkusen hebben we absoluut geen afkeer voor homo’s”, liet de club weten. De Duitse Voetbalbond wenste niet te reageren. Bondscoach Löw zei enkel dat hij zich niet tot dat niveau wil verlagen. Die mening werd gedeeld door Duits teammanager Bierhoff.

Na de publicatie in Der Spiegel wilde Becker zijn uitspraken bevestigen noch ontkennen. “Die journalist heeft me waarschijnlijk verkeerd begrepen. En ik heb het interview niet kunnen nalezen.” Nochtans is dat een gebruikelijke gang van zaken in Duitsland. Osang blijft achter zijn stuk staan. “Becker zag dat ik aan het opschrijven was en hij had daar niets op tegen.”

Goed getimed

Homoseksualiteit is nog altijd het grootste taboe in de voetbalwereld. Nochtans zou volgens onderzoekers maar liefst tien procent van de voetballers in de Bundesliga homo zijn en dat terwijl het merendeel van de supporters homofoob is. Becker deed de uitspraken wellicht dan ook niet toevallig. Duitsland kreeg heel wat lof voor zijn glansrijke zeges tegen onder andere Argentinië (4-0). De jonge frivole generatie werd bejubeld. Aanvoerder Ballack, die het WK miste door een blessure, was snel vergeten. Commentatoren kunnen zich dan ook niet van de indruk ontdoen dat Becker wel heel ver gaat in het behartigen van Ballacks belangen. Toen Duitsland er in de halve finale uitging tegen Spanje, werd er wel weer om de kapitein geroepen. Probleem opgelost dus, maar toen was het artikel ongetwijfeld al geschreven.

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Media, Sport en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s