Mode. Bewust in Antwerpen (5 tot 26 juni)

Op zaterdag start in Antwerpen “Mode. Bewust in Antwerpen”, een maand vol mode.

Persbericht: Mode. Bewust in Antwerpen

In juni profileert Antwerpen zich als modestad met een reeks mode-events. De campagne ‘Mode. Bewust in Antwerpen’ toont wat Antwerpen als modestad van Vlaanderen in huis heeft.

Antwerpen heeft iets met mode. Nog steeds spreekt men over de ‘Zes van Antwerpen’ en veel Antwerpse designers hebben naam en faam in de internationale modewereld. Het project ‘Mode 2001 Landed | Geland.’ zette de Antwerpse modewereld in de kijker. Sindsdien is de Antwerpse modescene verder geëvolueerd. Er is nu een nieuwe, jonge generatie ontwerpers en designers. Met de campagne ‘Mode. Bewust in Antwerpen’ wil het stadsbestuur Antwerpen opnieuw als modestad in de kijker zetten.

De campagne die start op 1 juni brengt onder meer de volgende mode-events onder de aandacht:

VITRINE: 5 tot 26 juni in de Antwerpse binnenstad
Dit modeparcours wordt georganiseerd door het Flanders Fashion Institute en vindt tweejaarlijks in Antwerpen plaats. De installaties beperken zich niet enkel tot de klassieke vitrines, ook de openbare ruimte en openbare locaties en landmarks worden betrokken in het project. De stad vormt als het ware de vitrine. Creatief raadgever voor de Vitrine-editie 2010 is Tom Lenaerts. Het thema is ‘Slow fashion’.  http://www.ffi.be/vitrine

ZWART. Meesterlijk zwart in mode & kostuum: 25 maart tot 8 augustus in het MoMu
MoMu’s nieuwe tentoonstelling illustreert de historische fases van de kleur zwart met voorbeelden uit de schilderkunst, historische kostuums en hedendaagse mode, maar gaat ook dieper in op de textuur en mogelijkheden van zwart in verschillende materialen zoals bont, leder en kant. Daarnaast zijn er topstukken van hedendaagse ontwerpers die, net als de stad Antwerpen, een speciale band hebben met zwart. Met silhouetten van Belgische ontwerpers en internationale couturehuizen: Ann Demeulemeester, Olivier Theyskens, Dirk Van Saene, Givenchy (Riccardo Tisci), Chanel, Gareth Pugh en andere.  http://www.momu.be

SHOW2010 modeafdeling Artesis Hogeschool Antwerpen: 10, 11 en 12 juni in de Waagnatie
De modeshow van de Modeafdeling brengt jaarlijks meer dan 6000 modeliefhebbers en professionals uit de hele wereld samen. Alle studenten van het eerste tot het laatste jaar, laten hun werk zien op de catwalk. De mooiste beloning voor de studenten en de lesgevers voor hun ononderbroken inspanningen, is een zaal die gevuld is met vrienden, modefans, fabrikanten, oud-studenten, modeontwerpers, stylingagentschappen, cultuurfanaten, pers, vips, … De meesten wonen de show niet alleen bij om de collecties te beoordelen en te bewonderen, maar ook voor de unieke sfeer: SHOW2010 is een feest van mode en creativiteit.
http://www.antwerp-fashion.be

MARKT VAN MORGEN: 13 juni in de Kloosterstraat (pleintje ter hoogte van de Vismijn)
Op dit evenement kunnen beginnende en eigenwijze ontwerpers hun werk presenteren en verkopen. Hierbij horen ook een gezellige bar en muzikale omlijsting door dj’s en performers. http://www.marktvanmorgen.be

DUBIEUS DESIGN: 26 juni in de straten rond Designcenter | De Winkelhaak
Een gezellige openluchtmarkt voor tweedehands design, voor iedereen en alle budgetten. Particulieren, ontwerpers en professionelen zijn welkom om hun producten rechtstreeks te verkopen aan het publiek. Particulieren bieden tweedehands design aan, ontwerpers kunnen er prototypes kwijt en professionelen staan er met eindereeksen, overstock of beschadigde waar. De producten zijn altijd serieproducten met een zekere authenticiteit en dateren van de jaren 50 tot heden.
http://www.dubieusdesign.be

Met de BEGELEIDE MODEWANDELING van Antwerpen Toerisme & Congres leren geïnteresseerden via een culturele ontdekkingstocht, met aandacht voor hedendaags design, architectuur en historiek, Antwerpen kennen als modestad.
http://www.antwerpen.be/visit

Alle deze events en extra aanvullingen vinden modeliefhebbers ook terug op http://www.antwerpen.be/visit.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Fashion en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Mode. Bewust in Antwerpen (5 tot 26 juni)

  1. Mode femme zegt:

    Ik ben ook bij deze dagen geweest, was erg succesvolle dag met veel plezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s