Alexandra Colen vraagt politiebescherming na doodsbedreiging op Facebook “door homo’s” (+ audio)

Alexandra Colen (Vlaams Belang) heeft politiebescherming gevraagd. Ze wordt bedreigd op Facebook, stelt de politica. “Twee groepen in de samenleving maken er een gewoonte van politieke tegenstanders met de dood te bedreigen: Islamisten bedreigen zg. ‘islamofoben’ met de dood; homo-activisten bedreigen zg. ‘homofoben’ met de dood. Het bewijst de totalitaire ingesteldheid van de islamisten en de homo-activisten.”

Alexandra Colen vraagt politiebescherming na doodsbedreiging op facebook

Vlaams Belang-Kamerlid Alexandra Colen heeft om politiebescherming gevraagd na doodsbedreigingen aan haar adres op facebook. “Ik hoop dat iemand dat wijf eens neerknalt”, luidt het op de “Anti-Alexandra Colen”-pagina van de socialenetwerksite. Ondanks herhaald aandringen werd de pagina nog niet afgesloten, waarop Colen besloot een klacht in te dienen tegen facebook.
Colen heeft wel een idee van waar de wind waait. Haar facebook-pagina wordt naar eigen zeggen al enkele dagen “gestalkt door homo-activisten”. Aanleiding is volgens haar het feit dat ze herinnerde aan het pleidooi van een “homolobby-woordvoerder” uit 1996, om seks met minderjarigen vanaf 12 jaar toe te laten.

“Neerknallen”
“Waarom zo’n haat tegen holebi’s? Hoe zou u reageren moest één van uw vijf thuisgeschoolde – verziekt door uw radicale gedachten – kinderen holebi zou blijken te zijn? Het arme kind zou zelfmoord plegen”, luidt het in de tekst, die wordt afgesloten met de zin: “Ik hoop dat iemand dat wijf eens neerknalt, een dezer dagen.”

Colen reageert geschokt. “Een politicus moet tegen kritiek kunnen, maar doodsbedreigingen zijn ontoelaatbaar.” Al is het niet de eerste keer dat ze met de dood bedreigd wordt. Twaalf jaar geleden moest ze al eens politiebescherming vragen, toen omdat ze gepleit had tegen de invoering van de non-discriminatiewet. (belga/ypu)

Mikpunt had een verzamelde werken van Alexandra Colen online geplaatst. Dit en haar berichten op Facebook ontstond de protestbeweging tegen Colens homofobe uitspraken. Zo werd de Facebookgroep Anti – Alexandra Colen gestart.

Luister naar Mikpunt over Alexandra Colen.

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Internet, Media, Politiek en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Alexandra Colen vraagt politiebescherming na doodsbedreiging op Facebook “door homo’s” (+ audio)

  1. Pingback: Het mag duidelijk zijn dat ik hier alvast niet op stem | Pimpajoentje.be

  2. Pingback: Geen bodyguards maar wel extra aandachtige politie na doodsbedreiging Alexandra Colen | Lacquemant

  3. Pingback: Alexandra op hete Colen | Lacquemant

  4. Pingback: Federale verkiezingen 2010: Alexandra Colen (Vlaams Belang) herverkozen | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s