Recensie: restaurant El Pintxo, Riemstraat, Antwerpen (Zuid)

Tapas, maar een beetje anders. Bij El Pintxo in de Riemstraat, tegenover de oorspronkelijke Popi, kan je lekkere Baskische tapas eten voor een portefeuillevriendelijke prijs.
 
De ideale formule is de menu van 30 euro per persoon. Je krijgt 5 koude en 3 warme pintxos. Weet je niet de welke kiezen? Eet dan met twee en dan krijg je gewoon de hele kaart.
 
Wanneer je de koude tapas krijgt, betwijfel je of je honger wel gestild zal worden. Maar de broodsneedjes met lekker Baskisch en Spaans beleg kunnen ons zeker bekoren. Wanneer we nadien ook de warme krijgen, zijn we helemaal tevreden. Vis, zwarte beuling van pata negra, …
 
We sluiten af met een crema catalan die iets tegensloeg, hoewel de korst warm en de crème zelf zoals het hoort koud was.
 
Voor in totaal net geen 37 euro persoon hebben we een leuke ‘alternatieve tapa’-avond gehad.
 
Benjamin
 
El Pintxo
Riemstraat 49
2000 Antwerpen
03 237 06 00
info@elpintxo.be

El Pintxo

PINTXO* (spreek uit : pintsjo) is de benaming die door de Basken (San Sebastián, Bilbao, Vitoria, Pamplona) wordt gebruikt voor wat in andere delen van Spanje TAPA wordt genoemd.

Het is afgeleid van ‘pinchar’ (prikken) en betekent ook wel ‘brochette’. PINTXOS maken deel uit van een eetcultuur in dat deel van Spanje. Het is een ‘kleine portie’, een gerecht in miniatuur. Een ‘snelle hap’ tussen de middag of uitgebreid ‘tafelen’ (aan de bar) met vrienden.

Hoewel we natuurlijk niet álle produkten rechtstreeks kunnen invoeren, gebruiken wij in EL PINTXO toch vele ingrediënten uit Spanje : de ‘pata negra’ of ‘jamón ibérico’ natuurlijk, in al zijn vormen (jamón, lomo, chorizo, salchichón), maar ook conserven uit Galicia en Navarra (tonijn, sardientjes, pulpo, pimiento del piquillo,..). Ook de typisch Spaanse gerechten staan op onze kaart : tortilla, gambas, calamares, sepia,…

Daarnaast offreert EL PINTXO wellicht de meest uitgebreide Spaanse-wijnkaart in een restaurant, dwz méér dan 80 wijnen uit de beste regio’s van Spanje : Rioja, Ribera del Duero, Priorat, Rueda, Toro, Galicia, Penedès, Navarra ….

Vele van de voornoemde delicatessen én alle wijnen, cavas, likeuren,… zijn te verkrijgen bij PUERTA DEL SOL in Deurne. www.puertadelsol.be Stuur een mailtje voor verdere inlichtingen : info@puertadelsol.be

*De naam PINTXO (en niet : ‘pinxto’) is de Baskische schrijfwijze van het Spaanse ‘pincho’ en komt van het werkwoord ‘pinchar’ (prikken).

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Holebi, Horeca en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s