NL Olympisch schaatster Ireen Wüst heeft spijt van coming-out

Ireen Wüst (23) deed in november haar coming-out. Ze heeft er nu spijt van, want journalisten zijn meer geïnteresseerd in haar liefdesleven dan in haar schaatsprestaties.

Wüst heeft spijt van coming-out

Ireen Wüst, die zondag haar Olympische titel op de 3 kilometer verdedigt, heeft in een interview in de Volkskrant laten weten dat ze spijt heeft van haar coming-out. In de oktober editie van de gids TVM Helden zei de 23-jarige Nederlandse schaatsster dat ze sinds mei een “heel leuke vriendin” heeft. Die vriendin bleek shorttrackster Sanne van Kerkhof, die ook tijdens de Spelen in actie komt. Na deze ontboezeming werd die relatie, tot ergernis van Wüst, plotseling een onderwerp waarvoor de media zich interesseerden. Een jong lesbisch stel, samen in het olympisch dorp, heel apart, in die sfeer werd geredeneerd.

Na één interview dat haar in zijn uiteindelijke vorm niet beviel, had Wüst er al genoeg van. “Ik wil het over schaatsen hebben. Jij vraagt Sven Kramer toch ook niet hoe het is tussen zijn vriendin en hem. Dus waarom zou je dat aan mij vragen? Als ik nu een relatie zou hebben gehad met een jongen, zou je me ook niks hebben gevraagd”, aldus Wüst. ’

Wüst bekent dat het uit de kast komen als bekende sportster haar niet goed is bevallen. De afgelopen dagen, in de aanloop naar haar eerste competitiedag van de Spelen, heeft ze dan ook alle vragen over haar geaardheid en haar huidige relatie gemeden. Ingewijden hebben zelfs gesuggereerd dat haar coming-out haar niet heeft bevrijd, zoals meestal het geval is, maar haar een last heeft bezorgd.

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Media, Sport en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op NL Olympisch schaatster Ireen Wüst heeft spijt van coming-out

 1. Pingback: Ireen Wüst wint goud op 1500m snelschaatsten « Lacquemant

 2. Ydze zegt:

  Beste Ireen,

  Ten eerste van harte gefeliciteerd met je GOUDEN plak op de 1500m. En waarom heb je er spijt van dat je gezegd heb dat je lesbisch bent. Schreeuw het van de daken. Je moet het zien als een bevrijding er is een last van je schouders gevallen. En vergeet niet dat als een verslaggever alleen maar over jou coming out kan praten dan zecht dat meer over hem als over jou lesbisch zijn. Misschien bevordert het jou schaatsprestaties wel.
  Ik hoop dat jij en Sanne nog heel lang heel gelukkig mogen zijn.

 3. mellissa zegt:

  Ireen wust is lekker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s