Restaurant Euterpia, Berchem

Euterpia is een klassieker in Antwerpen. Marc en Marijke Tombeur openden de deuren in 1976 en het restaurant is populair bij een publiek dat houdt van neoklassieke keuken. Euterpia krijgt habitués over de vloer, die steevast hun charolaissteak bestellen.

De naam Euterpia is afgeleid van de muziekmuze Euterpe. Het art-decohuis dateert van 1905. Het interieur is warm druk, met allures van een Parijse brasserie. Als époquewoning is Euterpia verdeeld in een binnenhuis en een veranda (met zicht op tuin)

We waren met een hele groep en ik heb niet opgeschreven wie wat gegeten heeft. Ik beperk me tot mijn keuze. De kaart is best uitgebreid met keuze uit vlees, vis en minder evidente gerechten als niertjes of zwezeriken. Naast de vaste kaart is er een hele reeks suggesties. Een beetje veel suggesties, waardoor je niet meer weet wat de eerste suggestie was.

Ik kies als hoofdgerecht een salade van hersentjes. Heb ik nog nooit gegeten en wil het wel proeven. Het resultaat: de hersenen kregen een hard korstje dat je kan vergelijken met een kroket. Daarbij kreeg ik een bruine saus. Best lekker. De smaak kan je wat vergelijken met het beenmerg bij een ossobuco.

Kalfszwezeriken kom je niet vaak meer tegen in restaurant en daarom koos ik resoluut voor de riz de veau sauce moutarde. Dat bleek een foute keuze. Niet dat het niet lekker was. Ze smaakten zacht en krokant en de mosterdsaus was degelijk bereid. Maar wederom kreeg ik een kroketachtig gepaneerd korstje en de zwezeriken voelen en smaken niet erg verschillend met de hersenen. Jammer.

De kelner had me wel mogen wijzen op mijn ‘dubbele keuze’. Maar met de drukte was ze er niet helemaal bij. Zo missprak ze zich: een charolais werd een Charleroi. Maar de bediening is vriendelijk en efficiënt. Hoewel we een grote groep mee hadden, kregen we geen beperkingen. Chapeau.

De prijzen van Euterpia liggen boven het gemiddelde. Voorgerechten rond 15-20euro, hoofdgerechten 30-35.

Een 7/10. Niet slecht, maar springt er niet uit.

Benjamin

Euterpia
Generaal Capiaumontstraat 2
2600 Berchem
03 235 02 02
info@euterpia.be

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Horeca en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Restaurant Euterpia, Berchem

 1. ysabje zegt:

  In de middelbare school was ik goed bevriend met de dochter van deze mensen. Ik ben vaak boven geweest, maar heb er nooit gegeten. Iets te sjiek voor mij. Maar het waren wel erg toffe mensen en het is een droom van een huis…

 2. Mick zegt:

  Ik heb nog gezoend met de de dochter 😉

  /wilde tijden
  /I miss the 90s

 3. Tom zegt:

  In berchem is een nieuw restaurant open gegaan, nl Jardin Public. De voorganger daar was Hof Van Nauwelaerts.
  Bezoek hier hun mooie website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s