Recensie restaurant Nuance, Duffel

Na onder meer Dôme en De Godevaart stond Nuance in Duffel al langer op ons lijstje. Chef-kok Thierry Theys is pas 24 maar krijgt al veel lof toegezwaaid. Zijn vriendin Sofie Willemarck (22) neemt de bediening voor haar rekening. Het lijkt wel Mijn Restaurant op VTM, maar dan met kwaliteit en op niveau.

Interieur

Het pand, in een voormalig bankkantoor van Dexia, straalt warmte en gezelligheid uit met donkere tinten en een gigantische wijnmuur. Een oase van rust aan een anders drukke verkeersweg. De tafels zijn erg breed en zorgen voor intimiteit. De look and feel van Nuance is sober maar warm, gestileerd en strak. De muziek domineert niet.

Menu

Maar uiteraard komen we om onze smaakpapillen te verwennen. We kiezen voor de zakenlunch (€ 35) en drinken daarbij een rode Vistalba ‘Corte B’ uit Argentinië.

Maar eerst krijgen we de amuses-bouche. Om te starten een crème van bloemkool en vanille, een granité van citrus en een merengue van dragon. Een frisse start. De tweede amuse was een Russisch ei: een uitgehold eitje met halfzacht gekookt eigeel, garnaaltjes en aardappelmousse meteen vleugje wasabi.

Het voorgerecht was een focacciabroodje met gerookte zalm. Dat klinkt eenvoudig, maar met extra dressing en gel kreeg het gerecht een meerwaarde. Helaas herinner ik me niet alles meer. Je smakenpalet wordt danig op de proef gesteld, met soms vijf kernsmaken op één bord.

Het hoofdgerecht was skrei met een langoustinesausje met één grote friet, een aardappelchip en een mousse van bloemkool. De vis is perfect gegaard en gekruid. Het dessert bestond dan weer voornamelijk uit een witte chocoladebol met een kern van calamancis, plus een bolletje ijs. Daarbij hoorde ook een shot mojito.

Dus?

De beschrijving is onvolledig en dat komt omdat we erg veel smaken en ingrediënten geserveerd krijgen. Na een tijdje begin je als eter een aantal zaken doorheen te halen.

Maar laat de pret niet bederven. De eetervaring bij Nuance, met lekker eten, een aangenaam kader en een vriendelijk en stijlvolle bediening, heeft onze verwachtingen meer dan ingelost. 8,5/10.

Benjamin

Restaurant Nuance
Kiliaanstraat 6-8
2570 Duffel
015 63 42 65

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Horeca, Televisie en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Recensie restaurant Nuance, Duffel

  1. Pingback: Restaurant De Pastorale, Reet (Rumst) « Lacquemant

  2. Pingback: Recensie: Restaurant Ivy, Lloydstraat, Schiehaven, Rotterdam « Lacquemant

  3. Pingback: Restaurants Nuance (Duffel) en La Luna (Antwerpen) krijgen Michelin-ster « Lacquemant

  4. Pingback: Recensie: restaurant De Koopvaardij, Hoogeind 96, Stabroek « Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s