Blogmoeheid

Als bloggers maken we het allemaal wel eens mee: blogmoeheid. In een commentaar bij Shannon las ik dat de gemiddelde piek van een persoonlijke blog zo’n 18 tot 24 maanden duurt. Twee jaartjes dus. Nadien raakt de auteur (of de auteurs) hun conceptje beu, gaat-ie minder berichten online plaatsen, …

Is dat zo? Op het eerste zicht wel. Bij de blogs die ik regelmatig bekijk, stel ik dipjes vast. Just B&B, J-La, Reynie, Antwerp Calling, Wondering Boys. Maar ook SEO-liefhebbende blogs als Om ter saaist kennen berichtarme periodes.

Zelf ervaar ik die blogmoeheid ook. Ik post in vergelijking met 10-12 maanden geleden amper nog iets op Talk of the Town. Als actuablog merk je dat je na een jaar een cyclus hebt meegemaakt en dat nieuws zich herhaalt. Weer Mister Belgium Personality? Weer Wereldaidsdag? L’histoire se répète.

Bovendien is er concurrentie van Facebook en Twitter. Daar bereik je makkelijker en meer gericht je vrienden mee.

En toch ben ik met Lacquemant gestart. Omdat ik het niet kon laten, omdat het Web 2.0 / SEO-gegeven me te veel interesseert. Ook ben ik altijd voorzichtig met wat ik vertel. Ik geef niet zomaar namen of data weg. Ik vat de meeste berichten journalistiek op. Dagboeken schrijven heb ik nooit gekund. Daar had ik het geduld niet voor.

Ook Facebook houd ik me in, ik wijzig mijn status niet zo vaak. Aan Twitter heb ik ook niets, ik voel geen behoefte om mijn doen en laten te communiceren. Niet dat ik Twitter en Facebook als nieuwsbron onderschat, maar om voor die enkele spectaculaire events 7/7, 24/24 te Twitteren? Nee dank u.

Dus mensen met blogmoeheid, hou vol, het is nog zo leuk en informatief. Ik ben dankzij blogs al veel weetjes tegengekomen.

Benjamin

Dit bericht werd geplaatst in Internet, Lifestyle, Werk en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

11 reacties op Blogmoeheid

 1. Bert zegt:

  Bij ons heeft b! gewoon geen tijd meer om nog veel te posten, wat natuurlijk de helft minder posts én bezoekers betekent…
  En er kruipt nu eenmaal heel wat tijd in, in het posten… Ach, ik doe het eigenlijk enkel nog uit dagboekoverwegingen. Achteraf nog ‘ns terugkijken wat we allemaal uitgespookt hebben 🙂

 2. Benjamin zegt:

  Er kruipt inderdaad wel wat tijd in. Vandaar ook dat deze blog niet meer dagelijks moet…

 3. Mick zegt:

  Bij mij is het nu even een tijdkwestie, met een snuif moeheid. Die moeheid is er af en toe, maar dat zie ik als een normaal verschijnsel. We zijn hard aan het werk aan een totaal nieuw concept, daar kruipt alle tijd even in, en ik twitter natuurlijk heel veel waardoor de pietluttigheden al weer geventileerd zijn.

  Ik moet ook bekennen dat ik al een maand geen blogs meer lees, maar heel veel literatuur inhaal. Ik was het herhalen van elkaars posts ook een beetje beu.

 4. Reynie zegt:

  Oei… oei… 24 maanden…
  Ik ben die ‘deadline’ al gepasseerd. Moet ik nu stoppen ❓

  Nah… voorlopig doen we verder. 😉

 5. jlajo zegt:

  Maar we blijven volhouden he! 😉

 6. Peter zegt:

  Bloggen was voor mij fundamenteel entertainment, met mezelf in de driving seat.

  Tot in 2007/2008 ben ik er best wel in geslaagd originele write-ups te posten, met vaak originele en soms controversiële content en foto’s. Ik slaagde er ook in een vaste groep commenters aan te trekken (vooral US expats), met als resultaat piekdagen met 1.000 page views.

  Midden/eind 2008 (toevallig de start vd financieel/economische crisis) ging het allemaal snel bergaf: commentaar werd steeds flauwer en langzaamaan ging 9/10 vh commentaar in de vuilbak.

  Vandaag hobbelt “Antwerp Calling” nog steeds verder, op auto piloot met 300 uniques/dag. Ik post nog wat tabloid items, met tussendoor wat persoonlijker materiaal.

  ja, het is nog steeds fun, maar absoluut niet meer zo plezant als twee jaar geleden.

 7. Benjamin zegt:

  Een probleem van ‘het nieuwe is er af’ misschien?

 8. Pingback: To Twitter or not to Twitter? « Lacquemant

 9. Pingback: E-beuheid? E-moeheid? « Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s