Film: Wanted

Vorige week was het tijd voor een filmpje met la Jolie in de hoofdrol: Wanted. Actie van de hoogste plank, het verhaal daarentegen… dat was andere koek. We ontmoeten boekhouder Wesley Gibson: hij heeft last van paniekaanvallen, een kutvriend die hem bedriegt met zijn beste vriend en een job waar de sleur dik in zit. Kortom: een triestig leventje… tot hij een mysterieuze vrouw ontmoet die beweerd dat zijn vader een soort van elite huurmoordenaar was en hij in zijn voetsporen zal volgen.

Té ongeloofwaardig verhaal

Nadat Wesley zijn geboorterecht accepteert leert hij in het geheime genootschap waartoe zijn vader eens behoorde de ultieme moordenaar worden. Hij ontwikkelt zijn gaven en ontdekt dat hij zijn angstaanvallen positief kan kanaliseren. Eens hij klaargestoomd is krijgt hij toegang tot de diepste geheimen van de culte. Enkele eeuwen geleden ontdekten monniken een soort binaire code in stoffen die uit een bepaald weefgetouw komen. Deze code ontcijfert gaf telkens een andere naam… de personen die door het lot uitverkoren waren om vermoord te worden.

Spannende actie

En hier haak ik af: boodschappen in een weefgetouw? What’s next, bomma’s breiwerk vol doodsbedreigingen? Wat we niet op voorhand wisten was dat het verhaal op een stripreeks gebaseerd is, dat verklaart misschien het vergezochte verhaal. De actiescène’s waren super en het acteerwerk dankzij onder meer Angelina Jolie en Morgan Freeman bovengemiddeld. Het verhaal waren we echter een half uur na de film al half vergeten. Volgende keer beter!

Score: 6 op 10.

Dit bericht werd geplaatst in Film en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Film: Wanted

  1. michael zegt:

    wanted steen goeie film

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s